2013 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

Lauren Oliver "Pandemonium"



Neskaičiusiems pirmosios knygos "Delirium" negalima skaityti šio aprašymo.

Ilgai laukiau akimirkos, kada nuspręsiu rašyti būtent šios knygos aprašymą. Kažkas dėl kažkokių priežasčių man trukdė tai padaryti, nors knygą perskaičiau jau senokai... Bet štai, atėjo tas lauktas momentas, kai klausiu savęs "Kodėl gi ne?" Taigi pristatau jau trečiąją Lauren Oliver knygą, aprašytą šiame bloge. Tai ne kas kitas, bet "Delirium" serijos antroji dalis - "Pandemonium".

Lauren Oliver oficialiai patvirtino žinias apie "Delirium" knygų serijos ekranizaciją. Nežinia kada, bet ko gero nuo rudens išvysime naują serialą, su pačiais netikėčiausiai aktorių pasirinkimais. Pagrindiniai aktoriai:
Emma Roberts - Lena. Šiuo pasirinkimu nesu visiškai nusivylusi. Emma ne kartą vaidino nebloguose filmuose, o ir Lenos vaidmeniui neatrodo svetima.

Daren Kagasoff - Aleksas. Šis pasirinkimas mane labiausiai nustebino, nes mano manymu, šis aktorius nė kiek neprimena auksinius plaukus turinčio Alekso. Na, pagyvensim, pamatysim kaip čia bus.

Jeanine Mason  - Hana, geriausia Lenos draugė. Šis pasirinkimas taip pat mane nustebino. "Delirium" knygoje buvo ne kartą pabrėžta, jog Lena nėra gražuolė, atvirkščiai. O jos draugė Hana buvo vaikinų numylėtinė, gražuolė iš prigimties. Kol kas dabar man Lena gražesnė... Tai man atrodo nesąžininga, nes tokių faktų nederėtų keisti. Manau, kad tai ypač paveiks kompleksuotas mergina, kurios pirmą kartą skaitė knygą, kurioje pagrindinė veikėja nėra holivudinė gražuolė, na, o dabar... Nusivylimas.

Gregg sulkin - Džulianas. Šis veikėjas ko gero nėra girdėtas, skaičiusiems tik pirmąją "Delirium" knygą Bet patikėkite, jis itin svarbus antrojoje... Apie aktorių nekalbėsiu, nes nenoriu per daug papasakoti... ;)

Kodėl šį aprašymą pradėjau nuo žinių apie serialą ir veikėjų sąrašo? Būtent dėl Džuliano....

"Pandemonium" prasidėjo vietoje, kurioje pasibaigė "Delirium". Tyruose, miške, kur Lena sugebėjo pabėgti, nors tuo tarpu jos mylimasis Aleksas nesugebėjo... Likusi viena Lena vos nepalūžo. Mylimojo netektis, pabėgimas, visiškai nauja vieta ir kitas ją ėmė bauginti. Tik po kiek laiko mergina sugebėjo pakliūti į gyvenvietę, kur glaudėsi žmonės, kaip ji.... Perbėgeliai...

Gyvenimas Tyruose Lenai neatrodė toks gražus, kaip ji tikėjosi. Perbėgeliams nuolat teko slapstytis, rūpintis maistu, saugumu ir visais kitais reikalais, apie kuriuos Lena net nepagalvojo. Likusi viena, mergina jautėsi kaip niekad vieniša, dažnai gailėdavosi savo poelgio, gydėsi savo sužeistą širdį dėl Alekso žūties.

Labai nemėgstu aprašinėti antrąsias dalis... Turbūt dėl to taip ilgai delsiau aprašyti "Pandemonium". Tiesiog sunku neprasitarti kažko, kas sugadintų jums norą skaityti...  Pasistengsiu išvengti tokių klaidų ir aprašyti kuo subtiliau, neatskleidžiant daugybės faktų.

Lauren Oliver šį kartą pasirinko kitokį rašymo būdą, kuris kiek primena rašytojos Jodi Piccoult. Kaip? Autorė taip pat tyčia "maišė" dabartį su praeitimi, kol galiausiai viskas susijungė ir galėjome skaityti tik tuo metu vykusius įvykius, ne praeitį. Iš pradžių bent jau man buvo ganėtinai sunku įsijausti, suprasti, buvo tikrai painu. Nemažai skyrių reikėjo perskaityti kol galiausiai apsipratau. Nenoriu nieko gąsdinti, nes galbūt čia tik man taip, tad nebijokite ;)

Rodos, "Delirium" knygoje buvo viskas aprašyta: įsimylėjimas, kova ir visa kita, tad ko galima tikėtis "Pandemonium" knygoje? Toks klausimas man buvo iškilęs ne kartą. Tikriausiai ir jums taip. Pandemonium knyga, kitaip nei "Delirium" yra apie kovą dėl išlikimo, revoliucijos. Lena taip pat prisideda prie šios kovos ir užima tikrai svarbią vietą. Kaip ir pridera ;) Merginai tenka grįžti į gyvenimą, kur "meilė" buvo liga. Dėl kokių priežasčių? Patys sužinosite paskaitę. 

Knygoje atsiranda dar viena atsiskyrėlių perbėgelių grupė. Kitaip nei grupuotė, kurios narė yra ir Lena, naujoji grupė dėl revoliucijos kovojo kitais, drastiškesniais būdais ir taip suteršė visų perbėgelių vardą, nors grupuotės visai nebuvo susijusios.

O dabar apie naująjį veikėją Džulianą. Tai vaikinas, kurio tėvas užima itin svarbų postą valdžios įstaigose. Nesuklyskite, Džulianas nėra perbėgelis. Jis kaip tik labai aktyviai pasisako už ligos "meilė" išgydymą. Nors dėl sveikatos būklės tai padaryti jam itin sunku ir pavojinga, vaikinas itin laukia operacijos ir ryžtasi rizikuoti, norėdamas parodyti visiems, kad meilę iš tiesų reikia išgydyti. Likimas pažeria pokštą ir suveda Leną bei Džulianą. Jiems kartu tenka išvengti nemalonumų ir stengtis išgyventi netikėčiausioje situacijoje. Nors jaunuoliai palaikė visiškai priešingas puses, aplinkybės privertė juos stoti išvien ir kovoti... Kodėl ir kaip? Neatskleisiu, teks patiems išsiaiškinti,

"Pandemonium" yra knyga, kurioje išvysite kur kas mažiau romantikos nei pirmojoje knygoje. Kur kas... Antroji dalis yra labiau orientuota į kovą su valdžia, revoliuciją bei su šiomis temomis susijusius dalykus. Autorė nusprendė, jog meilės užteko pirmojoje dalyje, šį kartą ji norėjo kažko rimčiau. Nors pagrindinė kūrinio tema ir yra kova dėl meilės, taip kad nenusivilsite perskaitę.

Drįstu teigti, jog pirmoji knyga man labiau patiko. Ji kiek lengvesnė ir kur kas romantiškesnė nei antroji. Joje lengviau įsijausti į veikėjų kūnus, suprasti ir įsigilinti į patį perversmą. Nors antrosios knygos pabaiga jus tikrai tikrai nustebins. Viliuosi, kad šis autorės posūkis paveiks trečiąją knygą ir ji bus panašesnė į pirmąją. Taip trečioji knyga šiuo metu yra rašoma ir tai ne paslaptis. Belieka laukti jos atsiradimo. ;) Ak, kiek daug laukimo, ar ne? Tikiuosi, kad laikas prabėgs taip greitai, kaip ir laukiant serialo, kuris, tikiuosi, manęs nenuvils.




Skaitytojų nuomonės:(Deja, jų šįkart ne per daugiausiai, nes knyga yra gan nauja, o aš stengiuosi atrinkti pačius nuoširdžiausius ;) )

Esu pritrenkta knygos pabaigos (gerąja prasme). Knyga paliko nepakartojamą įspūdį. Ši net gal labiau patiko negu "Delirium". "Pandemonium" buvo kiek dinamiškesnė, tas lėmė mano neatsitraukimą nuo knygos. Žinios apie serialą - fantastiškos! Tikiuosi viskas išsipildys.... Labai laukiu ir domiuosi, kada bus išleista trečioji dalis? Laukimas tiesiog žudo... :)


Tiesiog suryjau knygą. Žiauriai patiko! Netgi labiau negu pirma. Tokios knygos pabaigos tikrai nesitikėjau. Neįsivaizduoju ką darys Lena. Tikiuosi 3 knyga bus išleista greitai!!!! 3 knyga pavadinimu "Requiem"


O ką apie šią knygą manote jūs?
(Pažymėkite jums tinkančią reakciją ir pakomentuokite)

Gabyx2

Komentarų nėra: