2013 m. kovo 17 d., sekmadienis

Kami Garcia, Margaret Stohl "17 mėnulių"



Visai neseniai Lietuvoje pasirodė ir antroji "16 mėnulių" dalis, kurią šiandieną ir pristatysiu. Pirmosios dalies aprašymą galite rasti čia: http://skaitomknygas.blogspot.com/2013/03/kami-garci-margaret-stohl-16-menuliu.html Neskaitėte pirmos dalies? Tuomet šio aprašymo nerekomenduoju perskaityti, nes gali būti atskleistos kelios detalės...

Dar viena iš 4 dalis iš visos serijos pritraukė nenumaldomą kiekį skaitytojų. Dar kartą rašytojos įrodė, jog yra ne iš kelmo spirtos. Knyga kupina fantastinių elementų, nuotykių, paslapčių ir intrigų. Tie patys mums visiems gerai pažįstami veikėjai bei keletas naujų knygoje sukuria itin itriguojančią atmosferą.

Po mylimo dėdės Meikono mirties, Lina palūžta įvairiapusiškai. Ji ima ne tik dėvėti dėdės drabužius, užsisklęsti savyje, bet ir nebesirodyti mokykloje ar net nesimatyti kartu su Itanu. Vaikinas nenori spausti mylimosios, įkyriai kamantinėti, bendrauti, nes pats žino, ką reiškia prarasti artimą žmogų. Bet vieno dalyko Itanas nežino - kad Lina paaukojo dėdę Meikoną vardan jo gyvybės... Itanas nesupranta, kad būtent dėl šios priežasties Lina ima jo vengti... Jaunuolių santykiai atšąla.

Į Gatliną pagaliau ateina vasara. Vieni mokiniai keliauja pas artimuosius į kitas valstijas, kiti leidžia laiką prie ežerų, kiti tiesiog nieko neveikia. Itanas savo vasarą nusprendė praleisti darbingai. Vaikinas įsidarbino Marianos bibliotekoje, kurioje praktiką atliko ir naujoji knygos veikėja Liv, kuri sukels daugybę intrigų ir bus itin svarbi šios knygos dalis.

Taip pat knygoje išvysite daugybę senų ir pažįstamų veikėjų: tetą Amą, Linką, Ridlę, netgi Itano mirusią mamą ir patį Meikoną!!! Tai, ką perskaitysite gali nustebinti, tad pasiruoškite spragintų kukurūzų, nes įvykių tikrai sulauksite.

Norėjau skirti dėmesio ir Ridlei. Dažnas skaitytojas ją vertina neigiamai. Ne veltui. Juk ji blogietė! Ši knyga parodys kiek kitokią Ridlės pusę, kuri negalės jūsų nesužavėti. Bent jau aš ėmiau visai kitaip vertinti šią blogietę, įžvelgti kitą jos pusę.

Pirmoji knyga baigėsi tuo, jog Lina nebuvo pašaukta. Ar tai įvyks šioje dalyje? Ar ji taps žaliaake geriete ar geltonake blogiete? O gal abejomis? Ar Lina įsimylės iš naujo? Šių ir kitų daugybės klausimų atsakymai ir yra būtent šioje knygoje.



Ką apie šią knygą manau aš? Pirmoji dalis man patiko labiau. Bet nemeluosiu, sakydama, kad skaitant šią knygą negalėjau jos padėti į šalį. Net likus vienai dienai iki mano kalbėjimo egzamino, skaičiau ją iki vidurnakčio, netgi ryte, likus kelioms valandoms iki egzamino... :) Šioje dalyje tikrai daugiau fantastinių elementų. Tai gali pasirodyti gerai, bet man to buvo kiek per daug... Įvairios mistinės būtybės, nelabieji, šetonai, kerėtojai, vampyrai - viskas sumaišyta tarsi plakta grietinėlė. Veikėjų įvairumas nėra blogai, man kiek patiko ta mintis, bet labai užkliuvo vietų aprašymai. Buvo itin sunku įsivaizduoti kai kuriuos įvykius. :( Tikiuosi, kad kitose dalyse jausiuos geriau. Be to, šioje dalyje man ypač trūko Itano ir Linos santykių. Būtent dėl jų ir pamilau pirmąją "16 mėnulių" dalį, o šioje man viso to trūko. Na, tai autorių sumanymas, kurio mes negalime įtakoti.

Skaitytojų nuomonės:
pirmoji dalis mane nelabai sužavėjo.. bet vis tiek nusipirkau šią dalį, ir nepasigailėjau.. nebuvo vietų, kai norėtus praverst kelis puslapius į priekį. Sužavėjo.

Visiems dvejojantiems, ar pirkti knygą už tokią kainą, teguliu patarti pirkti. Jei jus sužavėjo pirmoji knyga, sužavės ir šita. Žinoma, nesakau užtikrintai, nes kiekvienas turi savo idealą, tačiau manęs knyga nenuvylė. Tikiuosi, leidykla kaip galėdama greičiau išleis šios nuostabios serijos trečiąją dalį.

Neatskleisdamas daugiau siužeto detalių tegaliu pasakyti, kad šis tęsinys manęs nė kiek nenuvylė ir netgi labai patiko. Iš pradžių skeptiškai vertinau knygos kainą, tačiau buvo verta. Asmeniškai vertinu knygą labai gerai, tačiau, kaip jau minėjau, buvo tokių mažyčių vietelių, kurios buvo nuobodžios. Vėlgi, šiek tiek buvo perspausta su aplinkos, daiktų aprašymais

O ką apie šia knygą manote jūs?
(Pažymėkite jums tinkančią reakciją ir pakomentuokite)
Gabyx2

Komentarų nėra: