2014 m. spalio 3 d., penktadienis

Robyn Schneider "The beginning of everything"

"The beginning of everything" yra ta knyga, kurią tikrai norėčiau pamatyti lietuviškų knygynų lentynose. Tai buvo viena laukiamiausių knygų 2013 metais ir ji lyginama su John Green kūriniais, "Didžiuoju Getsbiu", "Rugiuose prie bedugnės", "Atskalūno laiškais" . Sakyčiau gan keistas derinys, bet esmė tame, kad kūrinys ilgai liks mano mintyse. Laisvai galiu teigti, kad kol kas tai geriausia 2014 metais skaityta knyga!

"The beginning of everything" pagrindinis veikėjas yra Ezra Faulkner. Kone garsiausias mokyklos mokinys: išleistuvių šokių karalius, teniso čempionas, kuris draugavo su kita garsiausia mokyklos mokine Charlotte. Gyvenimas prilygtų pasakai, bet tuomet kūrinį vadinčiau nekokiu. Po nelaimingos avarijos, Ezra gyvenimas pasikeitė ir vaikinas nebegalėjo žaisti teniso, netikėtai pamatė kaip jo mergina jį išdavė su jo geriausiu draugu, o vasarą, jam gulint ligoninėje, nepasirodė nei vienas draugas, norintis jį aplankyti. Dėl šių priežasčių Ezra į mokyklą grįžo kitoks.

Ezra savo noru nusprendė iškeisti draugus. Jis susigrąžino anksčiau prarastą draugystę su vaikystės draugu keistuoliu Tobiu ir prisidėjo prie jo nedidelės šutvės. Jų mokyklą pradėjo lankyti ir naujokė Cassidy, kuri puikiai tiko jų draugų ratui. Kartu šie žmonės ir dar keli veikėjai patirs daugybę nuotykių. Vienas iš jų - debatų turnyras, kuriame buvęs teniso čempionas net neplanavo vykti. Gavosi taip, kad norėdamas papokštauti Ezra į turnyrą užrašė Cassidy, o mergina jį. Matote, sklido gandai, kad Cassidy senojoje savo mokykloje buvo geriausia iš geriausių debatininkių, kuri turėjo dalyvauti respublikinėse varžybose, bet dėl nežinomų priežasčių pasitraukė... Tai buvo viena iš merginos paslapčių, kurią norėjo atskleisti Ezra.

Bėgant laikui, Toby artimiau susibendravo su Cassidy ir jie tapo daugiau nei draugais. Juos siejo toks ryšys, kokio jis niekada neturėjo kartu su Charlotte. Ezra pajuto, kad pagaliau tapo laimingu, nes jį supo žmonės su panašiais interesais, mintimis ir svarbiausia - protingi. Senieji jo draugai laidydavo tuščius juokelius ir kalbėdavo apie orą... Ezra buvo dėkingas Cassidy, nes jo manymu, būtent mergina jam parodė kitokį gyvenimo stilių. Ji jam suteikė peno pamąstymui apie tikrai aukšto lygio universitetus, kai jis iki tol planavo stoti į artimiausią koledžą.

Bet faktas, kad porelei trūko akimirkų, kurių metu galėtų išsipasakoti vienas kitam, kas tuo metu juos slėgė. Uždarumas ir yra didžiausias žmogaus minusas, nes nuo jo prasideda visos kitos problemos. Aišku, nereikia pasakoti kiekvienam sutiktam žmogui savo asmeninių problemų ir išgyvenimų, bet patiems artimiausiems tikrai galima tai padaryti ir tikrai nuo to tik bus geriau. Taip, kad šių žmonių neišsikalbėjimas privedė prie dar vieno įvykio...

Labiausiai man patiko kūrinio pabaiga. Jei skaitysite šią knygą, būtinai atsiminkite mano žodžius ir atkreipkite dėmesį į patį paskutinį skyrelį, kurio metu pagrindinis veikėjas aiškina gyvenimo prasmę ir autorė tam panaudojo pačius nuostabiausius žodžius. Matote, nieko neatskleidžiau, ar ne? Tas mano nuslėptas įvykis ir bus tas knygos akcentas, kuris labiausiai privers visus susimąstyti. Iš dalies tikėjausi tokios pabaigos, nes ji buvo pati tinkamiausia.

"The beginning of everything" atskleidžia labai daug temų: draugystė, būvimas savimi, pasitikėjimas žmonėmis ir kt. Manau, kad tikrai nesunkiai rasite kažką bendro su šiais žmonėmis, nes ir man tai pavyko. Labai patiko ir tai, kad Cassidy davė mintį Ezra apie kitus universitetus, kur kas geresnius, nei tie, apie kuriuos galvojo pats Ezra. Taip sakant, merginos, tai autorės žinutė jums - padėkite savo vaikinams ir parodykite, kad jie vertesni daugiau nei patys mano.

Man labai patiko pagrindinis veikėjas Ezra. Jis nebijojo kandžiai atsikirsti žmonių replikoms, paprieštarauti buvusiems draugams net tada, kai jie norėjo susigrąžinti Ezra į savo būrį. Taip sakant, šis vaikinas mokėjo pakovoti už save ir nebijojo viso to pasekmių.

Pavadinimas "The beginning of everything" manau puikiai atskleidžia kūrinio esmę. Ezra gyvenimas prasidėjo po nelaimingosios avarijos, kai jis sugebėjo atsirinkti tikruosius draugus. Tuomet ir prasidėjo jo įdomusis gyvenimas, kupinas nuotykių, linksmybių ir svarbiausia - geros nuotaikos. Tikriausiai pats pavadinimas mane ir paskatino paskaityti šį kūrinį, viliuosi, kad priešingai nei man, jums tai padaryti paskatins šis aprašymas.

Yra ne viena knyga aprašyta šiame bloge, kurią rekomenduoju ypač vaikinams. Šį kartą taip pat knygą siūlau jums, vaikinai, nors dėl užslėptų autorės žinučių ją vertėtų paskaityti ir merginoms. Labai graži ir originali istorija, manau, kad nenusivilsite nei įvykių gausa, nei autorės nuostabiu rašymo stiliumi. Labai rekomenduoju!



Ar norėtumėte sulaukti šios knygos Lietuvoje?
Taip
Ne
Poll Maker

2 komentarai:

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

Žinokit man tai labai maloniai ir nesunkiai skaitėsi, ne veltui priskyriau mėnesiui "Labai paaugliškos knygos", nes grynai parašyta tokiu stiliumi, kuris tiktų jaunimui ir jį sudomintų. Mane sudomino dar ir kaip ! Pabandykit, manau, kad problemų nekils su kalba ;) Knyga verta pastangų, tikrai. :) Ir jeigu perskaitysit, praneškit kaip sekėsi skaityti ir ar patiko knyga ;)

Anonimiškas rašė...

Sveiki,

O gal galiu paklausti iš kur gavote, ar kur gi radote šios knygos pdf versiją? Labai norėčiau ją perskaityti, bet, deja, niekur nerandu.