2015 m. balandžio 24 d., penktadienis

Bethany Neal "My last kiss"

"My last kiss" buvo knyga, kuri pritraukė mane savo nuostabiu viršeliu. Nedažnai taip nutinka, bet kai pamatau kažką tokio "oho" - negaliu atsispirti. Ši knyga sulaukė daugybės prieštaringų nuomonių. Vienos iš jų kūrinį sulygina su žeme, o kitos iškelia į aukštumas. Tikriausiai įdomu kokia mano nuomonė, ar ne?

"My last kiss" pasakoja apie merginą Cassidy, kuri žuvo neaiškiomis aplinkybėmis. Kad ir kaip būtų keista, jai buvo suteiktas dar vienas šansas ir ji, vaiduoklio formos pavidalu, atgijo su tam tikru tikslu, kurio ji pati iš pradžių nesuprato.Būtent dėl tokio ypatingo ir neeilinio šanso ir nusprendžiau šios knygos aprašymą įkelti mėnesį, kurį skyriau fantastiniam pasauliui. Cassidy turėjo galimybę stebėti jai artimus žmones ir jų kančias dėl jos mirties. Dažnai pagalvoju, ar norėčiau tokį vaizdą pamatyti: verkianti mama, draugai... Siaubas!

Cassidy niekaip nesugebėjo prisiminti, kas jai įvyko tą dieną, kai ji žuvo. Mergina težinojo, kad dalyvavo vakarėlyje ir kažkokiu būdu nukrito arba įšoko į upę nuo tilto. Stebėdama ją supusius žmones, mergina bandys atskleisti, kas iš tiesų jai įvyko. Pamažu ji ėmė suprasti, kad būtent dėl šios priežasties jai ir buvo suteiktas toks šansas.

Istorija nebūtų tokia įdomi, jei ne visos romantiškos detalės... Jos buvo kone esminės šiame kūrinyje. Pati knyga prasidėjo pirmuoju Cassidy bučiniu. Manau, kad tai geniali autorės idėja. Kodėl gi nepradėjus knygos, pavadinimu "My last kiss" su epizodu apie jos First kiss? Pirmasis Cassidy bučinys buvo tarp jos ir dar vieno, labai svarbaus veikėjo - Ethan. Šiedu įsimylėjeliai buvo pavydėtinai žavūs, į juos krypdavo visų žvilgsniai ir visi pavydėjo Cassidy jos vaikino.

Deja, kol pagrindinė veikėja dar buvo gyva, ji padarė didžiulę klaidą, kuri privertė ją meluoti ir gal net prisidėjo prie jos mirties. Mergina artimiau susibendravo su vaikystės draugu Caleb ir praleido nemažai laiko kartu su juo, tokiu būdu suteikdama jaunuoliui vilties... Tarp jų nieko rimto neįvyko, išskyrus vienintelį bučinį. Nuo jo ir prasidėjo įvairūs šantažai, intrigos, komandiniai sąmokslai...

Šiame kūrinyje vyrauja labai daug veikėjų ir visus galima palaikyti įtariamaisiais dėl Cassidy mirties, nes autorė kūrinio pradžioje nepateikė nei vieno fakto, kuris leistų nors kiek atspėti Cassidy žudiką. Tarp šių veikėjų bus ir pavydi draugė, geriausias Ethan draugas, Caleb, geriausia Cassidy draugė, jaunuolis, vardu Mica ir kiti.

Nors pradžioje kūrinio gali susidaryti įspūdis, kad Ethan ir Cassidy romanas nėra itin tvirtas, eigoje pakeisite savo nuomonę, nes autorė leis iš romantiškosios pusės pažvelgti į šiuos du jaunuolius. Prisipažįstu, jų santykiai man kažkodėl šiek tiek priminė vieną mėgstamiausių mano knygų - "Kai aš žuvau". Geriausias dalykas apie šiuos įsimylėjelius yra tai, jog kažkokiu nesuvokiamu būdu Ethan matė Cassidy ir galėjo su ja bendrauti, net jai mirus, kai ji buvo toje vaiduokliškoje būsenoje. Tai buvo pati gražiausia kūrinio dalis ir labai protinga, nes logiška būtų manyti, kad Cassidy negalėdama bendrauti su žmonėmis, negalėtų išsiaiškinti jai rūpimų dalykų apie jos pačios mirtį. Tam jai reikėjo tarpininko. Ir ne bet kokio, o mieliausio jai žmogaus. Kūriniui įsibėgėjus Cassidy prisiminimai ryškės ir ji prisimins dar vieną priežastį, kodėl atsidūrė tokioje situacijoje, tokioje būsenoje.

Šią knygą kaip suprantate skaičiau originalia anglų kalba. Dabar rečiau nei anksčiau aprašymuose įvertinu skaitymo sunkumą, bet šį kartą vėl tai padarysiu. Taip jau yra, kad autorė rašė tikrai gan nesunkiu rašymo stiliumi, viskas pritaikyta jaunimui, bet pats siužetas gali jus klaidinti, nes yra labai labai painus, todėl rekomenduočiau šią knygą tik žinant, kad tikrai viską suprasite. Kas čia žino, galbūt kada nors knyga pasirodys Lietuvoje ir turėsite galimybę paskaityti ją lietuviškai...

Kaip jau minėjau, man labai patiko, kad knyga prasidėjo pirmuoju bučiniu ir taip mes gavome paaiškinimą apie pavadinimą. Matote, tai buvo ne tik pirmas veikėjos bučinys, bet ir paskutinis...
Skaitant šią knygą atradau ir minusą - norėjosi geriau pažinti veikėjus, paanalizuoti jų asmenybes, bet tai buvo nelengva, nes siužetas buvo sukoncentruotas ties kitais dalykais. Bandydama ką nors parašyti apie Cassidy asmenybę, negaliu to lengvai padaryti vėlgi dėl tos pačios priežasties...

Nežinau kodėl tiek daug kritiškų nuomonių apie šią knygą yra, bet man ji pasirodė tikrai nebloga. Siužetas neeilinis, yra veiksmo, intrigų, romantikos... Manau, kad tikrai verta paskaityti Rekomenduočiau tiems, kuriems patiko "Juodojo triušio vasara", nes ši knyga bus panašiai paini kaip ir minėtoji.

Ar norėtumėte sulaukti šios knygos Lietuvoje?
Taip
Ne
Poll Maker

1 komentaras:

Greta rašė...

Kaip užsimaniau paskaityti šią knygąą! Man labai patiko aprašymas.:)