2018 m. sausio 11 d., ketvirtadienis

Tyler Oakley "Binge"

Tyler Oakley yra vienas žinomiausių Youtube žvaigždių. 26 -erių metų vlogeris užkariavo gerbėjų širdis savo nuoširdžiais bei humoro kupinais video, todėl daugumą pradedančių Youtube vlogerių būtent lygiuojasi į šį vaikiną ir nori sekti jo pėdomis.Tyler parašė savo autobiografinį romaną, kuriame atskleidė kitą savo gyvenimo pusę ir papasakojo daugybę nežinomų istorijų. Jeigu pamenate, Facebook puslapio paskyroje šio vaikino knygos reklamą įvardijau kaip puikų rinkodaros sprendimą, nes mane iš karto sudomino romanas ir štai, jau dabar aš jį perskaičiau.

Tyler savo romaną pradėjo nuo pasakojimų apie vaikystę. Atrodo, kad "Binge" yra paprastas paaugliškas romanas, bet vaikinas papasakojo ir rimtą savo gyvenimo pusę, kuri jį pavertė tokiu, koks jis yra dabar - nuo pat ankstyvos vaikystės Tyler pats turėjo prasimanyti pinigų, todėl jo karjera prasidėjo nuo puikiai visiem žinomo citrininio gėrimo pardavinėjimo savo kieme. Tyler atskleidžia, jog nuolatinis darbas privertė jį išmokti disciplinos ir atsakingumo, ko retam paaugliui, kuriam dažnai būna ranka pasiekiama, trūksta.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „binge book“Man patiko tai, kad nors istorija apie Tyler yra tikra, vaikinas pauglystėje laikė save nevykeliu, bet pagal stereotipišką požiūrį tokie žmonės juk dažniausiai būna nedrąsūs, neaktyvūs ir tarsi užsisklendę savyje, o Tyler net galvodamas apie save blogai sugebėjo ne kartą užlipti į sceną, kur atlikdavo įvairius vaidmenis mokyklos spektakliams, miuziklams. Manau, kad tokie dalykai, pastebimi ankstyvoje vaikystėje, yra tarsi rodiklis į ateitį, parodantis, kad ateityje tokio žmogaus laukia pasisekimas - taip ir atsitiko. Šiandien Tyler yra vienas žinomiausių Youtube vlogerių.

Tyler savo autobiografiniame romane pasakoja ir apie tai, kaip jam sekėsi interviu dėl darbo vienoje geidžiamiausių kompanijų darbuotojams - Google. Nemažą dalį romano siužeto būtent ir sudaro pasakojimai apie tai, kaip sunku iš tiesų Tyler buvo susirasti darbą ar net nuspręsti, ko jis būtent norėjo iš savo gyvenimo. Tyler kviečia jaunus žmones nepasiduoti spaudimui ir visais įmanomais būdais stengtis atrasti save. Tyler siunčia žinutę, kad niekada neverta stovėti vietoje ir laukti, kol sėkmė pati pas jus ateis - jūs privalote jos siekti ir nevalia bijoti rizikuoti, kardinaliai keičiant gyvenimo būdą ar ypač gyvenamąją vietą. Konservatoriškas požiūris šiuo atveju netinka, todėl linkiu pasisemti Tyler gyvenimo išminties kaip tik įmanoma labiau.

Tyler savo romane drąsiai atskleidė ir niūriąją savo gyvenimo pusę: problemos tarp tėvų, skaudi tėvo reakcija į sūnaus lytinę orientaciją bei nerviniai vaikino protrūkiai, pasiekus išsekimo ribą. Tyler pripažįsta, jog daug laiko praleidžia galvodamas, kaip pasikeistų gyvenimas, jeigu staiga jis ištrintų visas socialinių tinklų anketas ir tarsi išnyktų iš interneto - vaikinas pripažįsta, jog pastaruosius 8 metus jis savo Youtube kanalo žiūrovams atskleidė kone visas asmeniškiausias gyvenimo detales.

Romaną sudarančios linksmos istorijos yra numargintos juokingomis vlogerio vaikystės nuotraukomis, o tai man ypač patiko, nes tai parodo, kad net ir garsus žmogus kaip Tyler Oakley moka pasijuokti iš savęs, kai tuo tarpu daugelis paauglių vengia rodyti vaikystės ir paauglystės nuotraukos vien dėl pasitikėjimo savimi trūkumo. Šis autobiografinis romanas ypač tinka ir vaikinams, nes Tyler labai puikiai ir išsamiai papasakojo apie savo paauglystę ir kaip jam sekėsi susibendrauti su kitais bei pasiekti tai, ką jis turi dabar.

One Direction gerbėjai sukluskit - šiai grupei knygoje dėmesys itin ypatingas: Tyler pasakoja, kad nuo pat paauglystės buvo vienas aktyviausių grupės gerbėjų, todėl turėsite progą sužinoti, kaip iš paprasto gerbėjo vaikinas tapo žurnalistu, ėmusiu iš grupės interviu, o dar įdomiau bus vėlesnės intrigos tarp jo ir vieno grupės nario...

Kadangi iš dalies laikau save karjeriste, nutuokiančia, ko noriu iš gyvenimo, galiu pasakyti, kad man įdomiausia buvo skaityti apie tai, kaip Tyler sekėsi kilti karjeros laiptais. Vaikinas ne kartą šmaikštavo, jog studijuodamas komunikacijas pasirinko mokslą, kuris tikriausiai vienas neperspektyviausių jo atžvilgiu, bet tuo pačiu metu vaikinas išliko optimistiškas ir žinojo, kad galiausiai sėkmė ir jam nusišypsos, o jeigu ne - jis pats ją susikurs. Taip ir atsitiko, todėl Tyler daugeliui pasirodys įkvėpimo šaltinis, skatinantis tobulėti ir neatsisakyti savo tikslų. Manau būtent tai yra aktualu jaunam žmogui, dažnai pasiklydusiam savo mintyse apie ateitį. Kaip Tyler pasakytų - jeigu patirsite vieną nuopuolį, nenuleiskite rankų ir mokykitės iš savo klaidų, nes tik tokiu būdu jūs tapsite trokštami rinkos darbuotojai.

Buvo smagu rasti ir konkrečių Tyler Youtube video pavadinimų ir tokiu būdu skaitant knygą pažinti šį žmogų ne tik kaip rašytoją, bet kaip ir vlogerį - jo pagrindinę veiklą. Anksčiau nebuvau girdėjusi apie Tyler Oakley, nors ši pavardė man tikrai pasirodė girdėta. Tik nutoraukos, kurią pasidalinau Facebook puslapio paskyroje dėka sužinojau apie Tyler ir tik šiek tiek vėliau gavau jo knygą, kurią panorau paskaityti ir įvertinti.

Rekomenduoju šį linksmą ir nuotaikingą romaną ne tik Tyler Oakley gerbėjams, bet ir visiems, mėgstantiems autobiografinius romanus, kupinus tikrų ir gyvenimiškų istorijų. "Binge" yra išties neeilinė knyga, kuri privertė mane apie ją galvoti ir vis norėti paimti ją į rankas, pratęsti skaitymą. Nors tikriausiai netapsiu nuolatine Tyler Oakley video žiūrove, bet vaikino, kaip rašytojo gebėjimai mane tikrai sužavėjo.

Komentarų nėra: