2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Rosie Rushton "Aš neskęstu, tik mojuoju"



Rosie Rushton parašė lengvai skaitomą ir intriguojančia knygą apie tris jaunuolius, su trimis skirtingais gyvenimais ir skirtingomis problemomis. tai Džėjus, Lailas ir Fijona.

Kai rinkausi knygą, kurią galėčiau pasiimti paskaityti, mane pritraukė būtent pavadinimas. "Aš neskęstu, tik mojuoju". Jis sukėlė man įvairiausių minčių, bet tik paskaičiusi kūrinį supratau ką iš tiesų jis reiškia. Autorė nori pasakyti, jog kad ir kiek bėdų turėtum, kad ir kaip būtų sunku - visada yra išeitis, tik nereikia pasiduoti, o reikia tikėti. Knyga būtent tokiems kaip aš - tikintiems teisingumu optimistams.

Džėjus - vaikinas, kuris nori ir stengiasi būti toks, kaip ir visi kiti - eiliniu paaugliu, besidominčiu tais pačiais dalykais. Vaikinas stengiasi to pasiekti, bet tai padaryti trukdo viena didžiulė paslaptis, dėl kurios jis gėdijasi ir nesijaučia pilnaverčiu. Džėjus nenori, kad tiesą išlįstų iš maišo, nes taip jis jausis dar sunkiau nei slėpdamas tai...

Lailas yra vaikinas, kuris gyvena su įtėviais. Netrukus jam ima kilti įtarimai, kad jie nori jo atsikratyti... Deja, Lailas nežino tikrosios priežasties...

Fijona yra vienintelė mergina tarp dviejų pagrindinių veikėjų. Nors jos vardas ir primena Šreko Fioną, bet nepainiokite - ši Fiona yra kur kas realesnė, tikresnė bet labiau pasimetusi. Rodos, ji sutiko nuostabų vaikiną, bet ar jis tikrai toks, kokiu jį laiko?

Visi trys jaunuoliai turi skirtingas problemas, bet kūrinyja jie yra susiję. Tai man itin patinka. Įvykiai klostosi palengva, itin malonu skaityti, nors kai kurie dalykai ir užgniaužia kvapą. Skaitant šį kūrinį, gali patirti įvairiausius jausmus: rasite ir šilto, ir šalto.

Ne kartą panaudojau žodį "problema", bet tik neišsigąskite. Viskas nėra jau taip blogai. Knyga yra labiau optimistiška nei slegianti. Būtent tokiems žmonėms ir rekomenduoju: tiems, kurie trokšta pajusti įvairiausių jausmų, įsijausti į pagrindinių veikėjų kailius, tikėtis ir svajoti, kad viskas bus gerai. Juk viskas visada būna gerai, ar ne? Čia labai puikiai tinka mano mėgstamiausia citata "Everything will be okay at the end. If it's not okay - it's not the end." :)

O ką apie šią knygą manote jūs?
(Pažymėkite jums tinkančią reakciją ir pakomentuokite)

Gabyx2


1 komentaras:

Unknown rašė...

Mank megstamiausia citata : Even if I cant see you... no matter how far away you may be... I will always be watching you. - Master Makarov the 3rd master of Fairy Tail guild