2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Melvin Burgess "Darant Tai"



Štai ir antroji knyga, kurią pasiėmiau iš bibliotekos vien tik tam, kad galėčiau perskaityti dar kartą ir parašyti aprašymą.  Labai norėjau parašyti aprašymą būtent šiai knygai, nes tai puiki knyga vaikinams. Pats autorius teigia, jog tai ir yra knyga vaikinams, bet mes, merginos, mielai renkamės ir tokią literatūrą.

"Darant Tai" yra pasakojimas apie 3 draugus ir jų nuotykius lovoje. Trys skirtingos istorijos, kurias vienija šis visiems labai svetimas žodis - seksas. Manau, kad šio žodžio neturėtume gėdytis, bijoti jį ištarti ar kalbėti apie tai.

Džonatanas buvo vienas iš tų trijų vaikinų, kuris ruošėsi prarasti savo nekaltybę. Džonatanas, kitaip nei jo draugai, buvo kuklus, jam itin rūpėjo kitų nuomonė. Todėl šioje knygoje buvo aprašyta šio vaikino kova tarp savęs. Jam ėmė patikti stambi mergina, bet vaikinas gėdijosi jos svorio, ypač dėl to, jog draugai mėgdavo pašiepti jam patinkančią storuliukę. Vaikinas stengėsi paneigti savo jausmus merginai, bet ar jam išeis?

Benas, dar vienas knygos herojus, buvo labiausiai paslaptingas. Jo draugai net imdavo manyti, kad jis buvo gėjus, nes vaikinas niekuomet nešnekėdavo apie merginas, niekada nekviesdavo jų į pasimatymą. Bet anaiptol jis ne gėjus! Vaikinas visą laiką draugams slėpė savo skandalingą romaną su mokytoja. Taip taip. Jie abu žinojo, kad jų romaniūkštis gali baigtis itin blogai, bet nė vienas nenorėjo jo nutraukti. Na, bet juk būtų neįdomu skaityti apie Beną ir jo romaną, jeigu nebūtų jokių intrigų, ar ne?

Dinas - ko gero pagrindinis knygos veikėjas. Istorija sukasi būtent apie jį. Vaikinas buvo merginų numylėtinis, idealas, dievaitis. Visos jo troško ir visos buvo pasiryžusios gauti jį. Bet vaikinui tai nerūpėjo. Jis domėjosi viena vienintele Džeke, kuri, pasak jo, buvo visai kaip jis: populiari, graži, geidžiama. Dinas buvo įsitikinęs, kad du tokie žmonės tiesiog negali nebūti kartu. Dino istorija ir bus būtent apie tai, kaip jis stengėsi įsitempti Džekę ir apie tai, kaip ši mergina, net ir trokšdama to, stengsis visa tai atidėlioti.

Iš tiesų Dino istorija paveikė visus, ypač jo draugus. Šis vaikinas buvo pasiryžęs gauti tai, ko norėjo.  Bet taip pat autorius nepraleido progos sukelti intrigą. Iki pat knygos pabaigos vis dar nebuvo aišku, kas tiksliai vyko tarp šių dviejų jaunuolių. Aš taip pat to neatskleisiu. Išlaikysiu intrigą, kurios autorius ir siekė.

Ši knyga ne tik turi tris skirtingas istorijas, bet ir tris skirtingus moralus apie seksą. Manau, kad problemos, kurias iškėlė autorius, labai tinka šiuolaikiniams vaikinams. Autorius moko, jog meilė ir seksas yra itin svarbūs dalykai, kurių nevalia nuvertinti. Jau nuo seno skaistybė buvo vienas turtingiausių moters dalykų, tad nevalia pamiršti, jog geriau palaukti to tinkamo laiko ir tinkamo vaikino, nes šie vaikinai, aprašyti knygose, yra panašūs į didžiąją dalį visų vaikinų, kurie tik ir laukia progos, bet jiems prarasti nekaltybę ne taip svarbu kaip merginoms. Noriu pasakyti, kad geriau pakentėti, nesusitikinėti su keliasdešimt vaikinų. Ateityje vaikinų skaičius gali jums net pakenkti - dori vaikinai visuomet renkasi merginas, kurios nebūna itin pasileidusios, neturinčios ilgiausio sąrašo vaikinų. Būtent Melvin Burgess šioje knygoje parodo tris būdingiausius bruožus vaikinams.

Knyga yra išties lengvai skaitoma. Neturėdami ką veikti, tiesiog ryte surysite ją per kelias valandas. Tai lyg vienas tų holivudiškų amerikietiškų filmų paaugliams, kupinas sekso, vaikinų, merginų, glamonių ir kitų pikantiškų dalykėlių.

Tai knyga, labai atvirai pasakojanti apie vaikinus ir jų sekso nuotykius. Galbūt atkreipėte dėmesį į tai, jog Melvin Burgess kiekvieną knygą rašo vis kitokiu stiliumi. Bet manau, kad taip dar geriau. Išbandyti save įvairiausiuose amplua. Tai lyg iššūkis sau. Ir šis iššūkis autoriui pasiteisino. Rekomenduoju šią knygą nuo 14 arba 15 metų.

Skaitytojų nuomonės:

Labai patiko ši nuostabi knyga. Esu mergina, tačiau ji tokia tikroviška ir tinkanti abejoms lytims. :) Iš tiesų VERTA paskaityti. Ir paskaityti ne vieną kartą. Nesu aš ten kažkokia moksliukė ar šiaip kas, bet mėgstu geras knygas skaityt po porą kartų ir šią knygą skaičiau keturis kartus ir visus keturis kartus juokiausi iki ašarų ir pergyvenau kartu su tikroviškaisiais knygos herojais :) NUOSTABI. TOBULA. IDEALI. Kitų žodžių nežinau, kad apibūdinti šį nerealų kūrinį. SUPER. 

Šią knygą man liepė perskaityti draugas, nepaisant to, kad ji skirta berniukams. Tikrai nenusivyliau. :) beje, iš dalies si knyga tinka ir mergaitėms, nes visos berniuku mintys ir pasakojimai sukasi apie jas :) labai gera, atvira, juokingu ir kvailu nesusipratimu kupina knyga. :) nusipirkau ją ir dar kartą bandysiu perskaityti.

Knyga kurioje daug humoro.Nuostbai knyga iš tikrųjų. Patariu paskaityt tiek panelėm tiek berniukam. Kiek skaitę žmonių šią knygą, nei vienas nenusivylė. ;]]

Labai gera knyga, ir vaikinams ir merginoms ;] Ydomi ir intriguojanti ;] Ir paugliam patinkančia tema rašytą ;p Verta paskaityti tikrai nenusivilsit

Komentarų nėra: