2014 m. sausio 31 d., penktadienis

Kiera Cass "Elitas"


Neskaičiusiems pirmosios serijos knygos "Atranka", draudžiama skaityti šį aprašymą

Pristatau Jums atnaujintą aprašymą knygos, kuri ką tik pasirodė Lietuvoje. Tikriausiai pristatinėti daug nereikia, kone kiekviena Lietuvos paauglė žino apie šią knygų seriją ir skaičiavo dienas iki antrosios knygos pasirodymo Lietuvoje. Džiaugiuosi, jog turėjau galimybę knygą aprašyti kur kas anksčiau nei ji pasirodė Lietuvoje, kad galėjau supažindinti Jus su tolimesniais Amerikos nuotykiais.

Trumpai priminsiu, kas įvyko pirmojoje knygoje:
Mergina, vardu Amerika, tapo viena iš 35 laimingųjų, gavusių galimybę užkariauti princo širdį ir tapti jo žmona. Nors Amerika visiškai to netroško ir net nesitikėjo savo sėkme, ją užsirašyti į konkursą privertė jos mylimasis Aspenas. Nuvykusi į rūmus Amerika susirado draugę, pritapo ir geriau pažino princą. Mergina nusprendė bandyti iškovoti princo širdį, nes prieš jai paliekant namus, jos mylimasis Aspenas išsiskyrė su ja, norėdamas jai gero. Taigi Amerika ėmė jausti šiltus jausmus, dėl kurių dvejojo ir pati, todėl neskelbė princui to, nors jis ją buvo ėmęs dievinti. Vėliau Amerika netikėtai sutiko rūmuose Aspeną, išsiaiškino santykius su juo, turėjo ne vieną romantišką akimirką ir jos jausmai jam atgimė. Galiausiai kūrinys baigėsi tuo, kad Amerika pateko tarp 6 likusių merginų, kovojančių dėl princo širdies, o skaitytojai taip ir nesužinojo, ką pasirinko pati Amerika.

Antroji knyga buvo išties kupina įvairiausių įvykių ir netikėtumų. Ypač daug tokių buvo susijusių su sukilėliais, kurių antpuoliai darėsi vis aštresni ir baugesni. Tai leidžia manyti, jog trečiojoje knygoje jie turės taip pat didelę reikšmę.
Šioje dalyje Amerika suprato, turinti konkurenčių. Ne viena mergina troško princo širdies ir buvo pasiryžusi ją gauti. Amerika suprato, kad merginos ne jos draugės - o konkurentės.

Amerika dar labiau susibendravo su princu ir pati pripažino savo šiltus jausmus jam, buvo pasiryžusi jam tai prisipažinti ir tuomet konkursas iš karto būtų pasibaigęs, bet vienas lemtingas įvykis privertė ją labiau apsvarstyti. Rūmuose buvo draudžiama turėti santykių su kitais vyrais, turėti mylimųjų - tokiems įsimylėjeliams grėsė didžiulės bausmės.  Ir deja du žmonės buvo pagauti... Paliksiu intrigą ir pasakysiu, kad tai galėjo būti bet kas iš rūmų - net ir pati Amerika su Aspenu...

Po įvykio merginos mąstymas labai pasikeitė. Ji ėmė dvejoti, nepasitikėti princu, todėl vaikinas leido laiką kitų dalyvių glėbiuose. Tai itin skaudino Ameriką. Konkurencija išaugo. Mergina taip pat turėjo galimybę susipažinti su princo artimaisiais, susidaryti nuomonę apie juos.

Galiausiai kūrinio pabaigoje mergina nusprendė surizikuoti. Visoms konkurso dalyvėms buvo skiriamos užduotys ir tą kartą jos turėjo parengti pranešimą, kuriame pasiūlytų kokią nors pagalbą skurdžiai gyvenantiems žmonėms. Pati Amerika, būdama neturtinga, mylėjusi dar neturtingesnį vaikiną, nesugebėjo sugalvoti nieko iki paskutinės akimirkos. Mane šis dalykas itin pribloškė ir šiek tiek sumenkino Ameriką mano akyse.
Tai, ką ji pristatė karaliams ir visai karalystei, pribloškė visus, ypač patį karalių, kuris po pristatymo parodė atvirą panieką merginai ir jai grėsė netgi pašalinimas iš rūmų! Ar ji bus išsiųsta namo, ar ne, sužinosite paskaitę kūrinį.

Norėčiau išreikšti savo nuomonę vienu labai rimtu klausimu. Pažadėjau sau pirma perskaityti pirmąją ir antrąją dalį, o tik po to įvairiuose puslapiuose pasiskaitinėti komentarų. Susidariau nuomonę, jog visgi noriu, jog Amerika liktų su Aspenu. Nors mano nuomonei prieštarautų beveik visos skaičiusios šią knygą, nes visos tikisi, jog Amerika pabaigoje liks su princu Maksonu. Deja, savo nuomonės nekeisiu, ir tuo labiau nenoriu jums jos pripiršti. Tiesiog manau, kad pirmoji meilė yra pati tyriausia, o ir pats Aspenas nepadarė nieko blogo, dėl ko turėtų jį teisti visi, ir pati Amerika. Pačioje knygoje radau ne vieną puikią mintį, patvirtinančią mano požiūrį. Princas Maksonas Amerikai siūlė materialius dalykus: ji galėjo gauti viską, ko užsigeidė. Bet tai niekada neprilygs dovanoms, gautoms iš Aspeno, nes į jas buvo įdėta pati vaikino širdis. Labai tikiuosi, kad būtent Aspenas trilogijos pabaigoje liks kartu su Amerika, bet ne dėl to, tarkim, kad princas netikėtai numirtų ar kas nors blogo atsitiktų, bet dėl to, kad pati Amerika jį pasirinktų.

Antroji knyga man patiko taip pat kaip ir pirmoji, nors kaip ir minėjau, antrojoje šiek tiek pakeičiau savo nuomonę apie Ameriką.  Viskas, ką rasite šioje dalyje, jus suintriguos kur kas labiau nei "Atranka", nes įvykiai bus susiję tik su pilies gyvenimu. Amerikos konkurenčių sumažės ir prasidės tikroji kova dėl išlikimo. Bet ar tikrai Amerikai pavyks nuslopinti savo užsispyrusią asmenybę dėl galimybės tapti princo žmona?

Mano žiniomis, Trečioji knyga "The One" Lietuvoje turėtų pasirodyti 2015 metų Vasario mėnesį. Nekantrauju jos sulaukti, nors jau ir perskaičiau šią seriją. Man tiesiog labai įdomu stebėti jūsų, skaitytojų, nuotaikų kaita belaukiant knygos ir tas jaudulys. Nuostabu!


5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labas, man labai įdomu kodėl tu nusivylei Amerika? Aš jau perskaičiau visas esama dalis taip pat, tai nežinau arba nesupratau gerai tos vietos su tuo pranešimu, bet man kažkaip neužkabino, kad ji pasielgė kažkaip blogai, tiesiog buvo pasipiktinusi ir gal veikė impulsyviai, bet manęs tai nesuerzino kažkaip :)) Man įdomu labai kodėl tave kitaip paveikė? :D

O dėl tavo nuomonės apie tai kas pagal tave turėtų likti kartu, tai mano norai kitokie :)) Aš labai noriu, kad Amerika pradėtų siekti princo, nepasiduotų tironui karaliui ir kitoms dalyvėms. Nežinau man Amerika su princu Maksonu labai tinka. Nors nepatinka Maksono elgesys kartais su ja, tipo apsisaugojimas kas jei Amerika atmes jį, liks kita.. Galėtų jis labiau ir dėl Amerikos pasistenkt, o ji dėl jo nežinau.. :D
Dėl Aspeno neturiu prieš jį nieko blogo, jis geras vaikinas, bet nežinau, turėjo jis galimybę, aišku visi nusipelno antro šanso, bet aš kaip ir Amerika sunkiai antrą suteikčiau, jei mane taip būtų įskaudinę...
Žodžiu, ačiū tau, per tave aš sužinojau apie šią knygų seriją ir ji mane tiesiog užvaldė.. Nekantriai laukiu "The One", jaučiu vėl griebsiu orginalą, nesulauksiu kol išvers, nes tik antrąją knyga girdėjau išvers rudenį, tai ką jau kalbėt apie trečiąją.. :))

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

Parašyk šiuo klausimu man į el paštą gabyx2222@gmail.com
galėsim daugiau padiskutuoti, nes nenoriu skaitytojams atksleisti svarbių knygos detalių ;)

Anonimiškas rašė...

Sveika:) gal turi kokia nuoroda, kur angliškai skaitei antrą knygos dalį? :)

Anonimiškas rašė...

Štai kur tu klysti. Dėl to ''pirmoji meilė pati tyriausia'' JEIGU MYLI DU ŽMONES RINKIS ANTRĄJĮ. NES JEI BŪTUM STIPRIAI MYLĖJUSĮ PIRMĄJĮ, NEBŪTUM PASTEBĖJUSI ANTROJO-JDepp. Nesutinku su tavo nuomone jog Aspenas nepadarė nieko blogo. Merginos kas taip elgiasi? palieka kai mergina šitaip dėl jo stengėsi dėl jo kovojo jai buvo nusispjauti į tai kuriame kaste jis yra. O ka padarė jis? tiesiog juokinga :D atsisakė jos dėl materialių dalykų o paskui grįžo kaip nieko ir tikisi jog viskas grįžtu į savo vietas?

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

Na, aš žinau, kad tikrai nepakeisiu tūkstančių Maksono gerbėjų nuomonių, bet jos irgi neįtikins manęs :D Aspenas paliko Ameriką tikrai ne dėl materialių dalykų, o dėl to, kad norėjo geresnio gyvenimo jai, suteikti šansą kažko pasiekti. Pasiaukojimas yra vienas svarbiausių faktorių, rodančių tyrą meilę :)