2014 m. sausio 17 d., penktadienis

Tammara Webber "Lengvai"


Manau, kad šios knygos pavadinimą ar viršelį tikrai esate matę. Tai viena naujausių "Alma littera" išleistų knygų, kurią ir aš netikėtai gavau galimybę paskaityti. Ir perskaičiau vos per vieną dieną...

Tammara Webber knygų Lietuvoje kol kas daugiau nėra išverstų, bet kadangi labai sėkmingai šis jos kūrinys debiutavo čia, galime tikėtis jos kūrinių ir ateityje.

"Lengvai" yra knyga apie merginą, kuri patyrė ne vieną gyvenimo nuosmukį, bet iš jų ko gero skaudžiausias buvo išsiskyrimas su mylimu vaikinu Kenedžiu, po ilgos, 3 metus trukusios draugystės. Bet Džekė, nusprendusi save vadinti pilnu vardu Žaklina, nepasidavė ir tęsė savo gyvenimą, nors suprato, kad kol draugavo su Kenedžiu, buvo priklausoma nuo jo.

Netikėtai po vieno studentų vakarėlio mergina buvo užpulta vaikino, kurį manė gerai pažinojusi, manė, kad jie buvo draugai. Vaikinas norėjo ją išprievartauti, bet laimei, jam tai padaryti sutrukdė iš niekur išdygęs vaikinas Lukas, kuris ją ir išgelbėjo. Taip užsimezgė Žaklinos santykiai su Luku. Ji juto didžiulę trauką šiam vaikinui, o ir jis neslėpė savo jausmų jai, bet tuo pačiu metu jie žaidė vienas su kitu, bandė suvilioti viens kitą savaip.

Deja, Žaklinos pirmasis užpuolimas nebuvo paskutinis. Jos užpuolikas liko nenubaustas, nes ji pati to nenorėjo, bet tai nereiškė, kad jis nesiruošė viso to pakartoti, pabaigti, ką pradėjo. Žaklina jautėsi stebima ir visą laiką buvo įtampoje. Tik po kurio laiko sugebėjo tai prisipažinti draugei.

Kada meilės romanas tarp Žaklinos ir Luko įsismarkavo, mergina tiesiog jo geidė. Manau, kad autorė labai puikiai aprašė visus merginos jausmus: nuo pirmo susitikimo su vaikinu iki tam tikrų įvykių. Tammara Webber privertė mane patikėti šių dviejų veikėjų romanu, jausmais. Pati jaučiau kaip jie tiesiog geidė vienas kito. Tai buvo nepakartojama. Ir manau, kad labai nedaug autorių sugeba taip pertreikti šį jausmą. Vien dėl to labai gerai vertinu šią knygą.

Tammara Webber šiuo kūriniu norėjo perduoti labai aiškią žinutę merginoms: niekada nereikia tylėti. Nesvarbu ar tai įvyko ką tik, ar prieš mėnesį ar dar kitu laiku. Visada galima pasipasakoti, įvykdyti teisingumą ir tik tuomet jūsų problemos pasibaigs.  Keista, kad šis kūrinys nebuvo įtrauktas į seriją "Beveik suaugę", kurioje yra knygos, būtent susijusios su paauglių problemomis. Na, bet vistiek jums labai rekomenduoju šį kūrinį, nes skaitosi tikrai labai lengvai (atitinka puikiai pavadinimą) bei šia tematika Lietuvoje knygų tikrai nėra labai daug. Iš atminties galiu ištraukti taip staigiai tik vieną: Laurie Halse Anderson "Kalbėk", kuriuo autorė perduoda lygiai tokią pačią žinutę.

Šis kūrinys yra labai romantiškas, aistringas, nesunkus, be tikrai labai geras. Manau, kad perskaičiusios merginos supras, kaip vaikinai turi iš tiesų elgtis su savo merginomis ar draugėmis. Manau, kad tai padės įgyti pasitikėjimo savimi, moteriškąja lytimi. Jeigu aš perskaičiau šį kūrinį per vieną dieną - manau, kad jūs tai padarysite dar greičiau! Iš tiesų nesitikėjau, kad bus toks geras kūrinys, tikėjausi kažko kitokio, bet taip tik dar geriau!

Skaitytojų nuomonės:


Pavadinimas atitinka skaitymo pobūdį - lengvai. Lengvai skaitoma, įtraukianti knyga. Merginoms rekomenduočiau todėl, kad yra parodoma, jog neverta nusileisti ir būti skuduru po kojomis. Vaikinams rekomenduočiau perskaityti tam, kad suprastų, jog tikras vyras yra ne tas, kuris tik jėgos ir ryšių pagalba sugeba būti stiprus.

Labai patiko, nesigailiu išleistų pinigų. Susiskaitė greitai ir lengvai. :)

Kodėl ši knyga patraukė mano dėmesį lentynose? Dėl vienintelio žodžio: LENGVAI. Knygos pavadinimas pasirinktas puikus! Knyga persiskaitė lengvai ir greitai. Siužetas nėra toks lengvas, bet patrauklus ir lengvas rašymo stilius.
Skaitydama šią knygą pagalvojau, kad ji skirta paaugliams, pirmų kursų studentams, tačiau vėliau ji taip įtraukė, kad pagavau save prisimenant savo studijų metus: vakarėlius, išsiskaičiavimas kas šiandien negers ir vairuos, susižavėjimą dėstytoju (kas pagal nerašytas taisykles nėra leistina), galvojimą ką apsirengsi išeidama iš namų ar kaip prablaškysi draugę po išsiskyrimo.
Lengvai ir paprastai buvo pateikta opi problema ir jos sprendimo būdai: merginą užpuolė, išprievartavo - kaip ji jautėsi, kada pradėjo šnekėti apie tai, ką darė, kur kreipėsi pagalbos ir kaip pasipriešino savo užpuolikui. Ši opi problema apgaubiama lengva ir žavia meilės istorija - puikus laikas su šia knyga!


atiko. :) tikrai, kad LENGVAI. greitai persiskaitė, nors buvo kelios nuobodžios vietos. apie meilę, išdavystę ir šiaip jaunatviškus dalykus.


kiek žinau yra išleista ir antra dalis (ne pas mus) ir kurioje man atrodo viskas pasakojama iš Luko pusės, bet tiksliai nežinau: ar atpasakojama viskas ar pratęsama kur baigėsi ši.


Pavadinimas atitinka skaitymo pobūdį - lengvai. Lengvai skaitoma, įtraukianti knyga. Merginoms rekomenduočiau todėl, kad yra parodoma, jog neverta nusileisti ir būti skuduru po kojomis. Vaikinams rekomenduočiau perskaityti tam, kad suprastų, jog tikras vyras yra ne tas, kuris tik jėgos ir ryšių pagalba sugeba būti stiprus.

Komentarų nėra: