2014 m. rugpjūčio 8 d., penktadienis

Cat Clarke "A kiss in the dark"

Vasarai lekiant į pabaigą pristatau jums dar vieną anglišką knygą, kurią parašė jums puikiai žinoma rašytoja Cat Clarke, Lietuvoje išgarsėjusi kūriniu "Pinklėse". Šis kūrinys aprašytas ir šiame bloge, o aprašymo populiarumas tik parodo, kad ši autorė sugebėjo jus įtikinti savo išskirtine kūryba.

Pinklėse aprašymas:

Pradėjusi skaityti "A kiss in the dark" nė nenumaniau, kad ji palies šiuo metu itin aštrią temą - lytiškumą.  Visi puikiai girdėjote apie 2014 metų Eurovizijos nugalėtoją ir turite susidarę savo atskiras nuomones.Šiuo klausimu nutylėsiu visiškai savo nuomonę, bet susiesiu visa tai su kūriniu, kurį aprašinėju. Cat Clarke veikėja Alex visą gyvenimą augo šalia savo idealo, savo brolio. Mergina nuo pat mažens jį sekiodavo iš paskos, mėgdavo elgtis bei rengtis būtent kaip jis. Galbūt tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl Alex tapo kitokių pažiūrų mergina, kurią ėmė traukti tos pačios lyties atstovės...

Kūrinys "A kiss in the dark" atskleidžia labai tyrą ir neeilinę meilės istoriją tarp dvejų tos pačios lyties atstovių. Na, kol kas nieko šokiruojančio, ar ne? Na, bet privalau atskleisti faktą, kad pagrindinė veikėja Alex pamilo merginą vardu Kate, kuri nė nenutuokė, kad Alex yra mergina. Alex visą laiką, praleistą kartu su Kate taip ir nepasakė, kad ji priklauso moteriškajai lyčiai, o tai nuslėpti sugebėjo skolindamasi brolio drabužius bei maskuodama moteriškus privalumus.  Būtent šis faktas mane pribloškė ir ėmiau svarstyti, kaip elgčiausi ir jausčiausi atsidūrusi tokioje situacijoje.

Kai pamažu jųdviejų santykiai perėjo į kitą lygmenį, prie bučinių, glamonių ir net minčių apie seksą, Kate ne kartą atskleidė savo džiaugsmą, turėdama tobulą vaikiną. Jai nebuvo gėda su juo susikabinti rankomis gatvėje, parodyti draugėms ir tėvams. Deja, ji nežinojo tikrosios tiesos. Iš tiesų pirmojoje kūrinio dalyje, kai istorija buvo pasakojama iš Alex pusės, nieko kito nesužinosite, tik kaip vystėsi šių merginų santykiai, jų meilės romanas. Visas veiksmas prasidėjo tik antrojoje dalyje, kurią pasakojo Kate. O antroji dalis prasidėjo būtent nuo tos akimirkos, kai Kate netikėtai sužinojo tiesą apie savo vaikiną...

Kalbant apie Alex, derėtų paminėti, kad mergina nebuvo egoistė, kuri siekė naudos tik sau, neatskleisdama tiesos. Mergina gyveno dvejonėse dėl savo potraukio merginoms, nors tėvai ir brolis šiuo klausimu ją palaikė visapusiškai. Vos tik į jos gyvenimą pasibeldė Kate - mergina, kuri nesuprato jos tikrosios lyties, Alex pajuto itin stiprius jausmus šiai merginai, kad net nedrįso prieštarauti ar įsiterpti, kai Kate ją pavadino vaikinu. Alex tikrai buvo nuoširdus žmogus, kuris norėjo gero visiems. Ji itin mylėjo savo šeimą, brolį ir Kate. Troško pasakyti jai tiesą ir vis ruošėsi tai padaryti, bet jos planas nepavyko, nes autorė nusprendė paaštrinti situaciją.

Kada istorija buvo pradėta pasakoti iš Kate pusės, mergina buvo sugniuždyta visapusiškai. Ji buvo ką tik sužinojusi siaubingą tiesą, kuri ją pažemino.  Parlėkusi namo pas mylinčią mamą, įskaudinta mergina padarė didžiulę klaidą. Ji jautėsi auka ir norėjo, kad aplinkiniai ją tokia laikytų, tad nenorėdama pareiškė mamai, kad Alex priekabiavo prie jos lytiškai, nors ji to nenorėjo. Va nuo šios akimirkos istorija įgavo dar daugiau spalvų, nes į visą reikalą įsivėlė policija... Viskas geruoju nesibaigė nei vienai iš šių merginų... Bet kas atsitiks toliau, sužinosite tik tada, kai patys perskaitysite.

Kate buvo tipiška gera mergaitė, romantikė. Ji buvo laiminga turėdama mylintį vaikiną ir pati troško su juo pradėti santykiauti lytiškai. Kai antrojoje dalyje ji ėmė pasakoti istoriją iš savo lūpų, mano nuomonė apie ją šiek tiek pasikeitė, bet pateisinu jos veiksmus. Kažin kaip elgtųsi mergina, kuri sužinotų tokią tiesą... Bet tikrai nepateisinu to, kad ji turėdama ne vieną galimybę ištaisyti klaidą, to nepadarė...

Apibūdinau kiekvieną merginą atskirai, o dabar atėjo laikas apibūdinti jas kaip porą, kaip tvirtą kumštį. Manau, kad tiesa sugniuždė Kate, bet jeigu ji būtų sužinojusi tai anksčiau, kažin ar būtų troškusi net pamėginti tokius ekstremalius santykius. Abi merginos turėjo savo paslapčių, padarė po vieną milžinišką klaidą, todėl jų nuodėmės buvo abipusės. Iš tikrųjų, antrojoje dalyje knygos Alex buvo labai užslaptinta, jos beveik neliko, nes Kate nebendravo su ja, vengė jos. Galbūt man labiau norėjosi sužinoti, kaip būtent ši veikėja reagavo į Kate melus...

Autorė Cat Clarke pasirinko labai aštrią temą. Nežinau ar Lietuvoje ši knyga pasirodys, galbūt leidykloms gali pasirodyti, kad jau pati santykių tarp tos pačios lyties asmenų problema yra gan rimta ir reikia su ja atsargiai ir pamažu supažindinti. O ką jau kalbėti ir apie tai, kad Alex melavo apie savo lytį ir troško būti berniuku.... Kas įdomiausia, kai pagalvoji, Alex nesistengė gauti jokių hormonų lyčiai slėpti, ji tai darė labai natūraliais būdais, pasitelkdama brolio drabužiais ir keliais triukais. Ji pati jau buvo panaši į berniuką ir elgėsi panašiai kaip berniukai... Knygoje visiškai nerasite nieko tokio, kur būtų kalbama apie jos norą pakeisti lytį chirurgų pagalba. Iš tiesų tai sunku suprasti ar ji iš viso norėtų pakeisti savo lytį, ar likti tokia pačia. Galbūt ji tai darė tik iš meilės Kate... Na, čia reikėtų paklausyti daugiau žmonių nuomonių, kurie skaitė šį romaną. Manau būtų išsites smagu padiskutuoti su skaitytojais, tad jeigu perskaitysite šią knygą - parašykite man asmeniškai.

Labai labai rekomenduoju šią knygą su originaliu siužetu. Iš tiesų, pastebėjau, kad labai dažnai aprašinėdama knygas rašau, kad jos turi originalius siužetus. Na, bet iš tiesų taip ir yra ir dėl to reikia tik džiaugtis, nes sunku išsiskirti iš minios, kai yra tiek daug nuostabių knygų. Rekomenduoju šį kūrinį mėgstantiems aštrias problemas ir trokštantiems daugiau sužinoti tolerancijos tema.
Ar norėtumėte sulaukti šios knygos Lietuvoje?
Taip
Ne
Poll Maker

Komentarų nėra: