2012 m. rugpjūčio 3 d., penktadienis

Stephenie Meyer "Sielonešė"




          Autorė, sudrebinusi visą paauglių pasaulį. Autorė, kuri privertė pamilti ir vampyrus, ir vilkolakius. Autorė, kuri šiuo metu yra ko gero garsiausia rašytoja visame pasaulyje. Deja, vampyrų era kaip ir prasidėjo, kažkada pasibaigs. Tai įvyks ko gero po paskutiniojo šios sagos filmo. S. Meyer nesnaudžia. Jau dabar jos kūrinys "Sielonešė" skinasi kelią į populiariausių knygų sąrašus. Nors ne taip greitai, kaip "Saulėlydis", bet 2013 metais pasirodysiantis šios knygos filmas privers čiupti knygą į rankas.
          Tai nuostabi meilės istorija su lašeliu fantastikos. Pasakojama taip, kaip tolimoje ateityje, žemę užvaldo ateiviai - sielos. Sielos įsiskverbia į žmonių sąmones ir ištrina tikrųjų savininkų atmintis negrįžtamai. Netrukus žemėje nelieka nei vieno žmogaus, apsigyvena sielos. Bet, kaip sakoma, nieko tobulo nėra. Tad ir šis planas neišdegė taip, kaip buvo tikėtasi... Klaja, siela kuri gavo Melani kūną netikėtai ima regėti vaizdus iš kūno savininkės prisiminimų. Netrukus jos net ima bendrauti. Meilė berniukui ir vyrui priverčia ją susirasti juos, nors tai ko gero nebeįmanoma...
          Pagrindinė veikėja, o gal turėčiau sakyti pagrindinės veikėjos, yra Melani ir Klaja. Judviejų nesibaigiantys ginčai, pokalbiai ir draugystė paverčia knyga nuostabia. Abi merginos tokios skirtingos ir dėl to tik dar įdomiau skaityti. Melani - užsispyrusi kovotoja, Klaja - taikioji svajotoja.
         Išduosiu paslaptį pasakydama, kad šios dvi merginos viename kūne suras berniuką ir vyrą iš Melani prisiminimų. Tai Melani broliukas ir mylimasis. Deja, toje vietoje Klaja nebus mylima. Ji patirs daugybę nuotykių ir sunkumų. Melani, nors ir kaip mylėdama savo šeimą, negalės su jais bendrauti, nes yra užrakinta giliai Klajos pasamonėje.
        Istorija mane išties sužavėjo. Visos frazės, visos pikantiškos detalės, draugystė ir meilė - pavertė šią knygą vieną geriausių kada nors parašytų knygų. Prisipažinsiu, pradžioje skaitėsi sunkiai. Vis perskaičiusi keletą puslapių padėdavau knygą į šalį, bet galiausiai prisiverčiau perskaityti ir nesigailiu. Galiu drąsiai teigti - neišsigąskite kūrinio pradžios - jis kiek sunkokas, sunkiai suvokiamas. Iš kart po to prasidės lyg nauja knyga, kuri nuo pat pradžių neleis jūsų atsitraukti nuo šio kūrinio.
       2013 metais, Kovo 29 dieną bus filmo, pastatyto pagal šią knygą, premjera. Jau dabar Facebook puslapyje "The Host Movie" galime išvysti keletą nuotraukų, interviu apie šį filmą. Kaip ir visada kartojau ir kartosiu: PIRMA PERSKAITYKITE KNYGĄ, o tada jau ir filmą pažiūrėkite. Sunku buvo patikėti, kad tokio storumo knygą jie sutalpino į vieną filmą. Ten buvo tiek visko daug. Turbūt, dėl laiko stokos, viskas bus supaprastinta, sutrumpinta. Knygose, kitaip nei filmuose, galite suprasti, įsigilinti į veikėjų mintis, ketinimus. Todėl pirmiausia patariu perskaityti knygą, o tada jau su nekantrumu laukti ir filmo, taip darysiu ir aš :)
       "Sielonešė" - knyga, kuri pakeis vampyrų erą. Šią knygą skaičiau gal 3 kartus ir kiekvieną kartą tai darant jausdavausi taip, lyg skaityčiau pirmą kartą, iš naujo patyriau visus nutikimus. Knyga, parašyta vienos garsiausių šiuolaikinių rašytojų, nei kiek nepanaši į nei vieną iš "Saulėlydžio" dalių.Tai visiškai nauja istorija, su naujais veikėjais, naujais "stebuklais". Bet vienu dalyku šios knygos siejasi tarpusavyje,. Ir "Sielonešė" ir "Saulėlydis" jūsų nenuvils ir paliks neišdildomą įspūdį. T.y. Jūs pamilsit šią knygą.

Skaitytojų nuomonės:

Knyga tikrai verta dėmesio. BŪTINAI PERSKAITYKIT! Tie, kurie nori kažko atgamtiško, neįprasto ir romantiško, rekomenduoju šią knygą. S. Meyer - autoritetas daugeliui rašytojų. Knyga, kurią sunku paleisti iš rankų ir išmesti iš galvos. Tikrai nesigailėsite išleistų pinigų. :)

Šios knygos skaitymą vis atidėliojau manydama, kad bus panašų į visą saulėlydžio sągą. KLYDAU. Knyga lengvai skaitosi ir lengvai įtraukia, siužetas verčiantis pamąstyti apie elgesį su kitais, be to girdėjau, kad bus antra dalis :D

Ši knyga - tai jausmų, pavojų ir mistikos verpetas. Be galo patiko kūrinio idėja, kai kurios siužeto vietos tiesiog šokiravo! Rašymo stilius, perteiktas siužetas - viskas tobula. Drąsiai skiriu 5 žvaigždutes ir primygtinai siūlau visiems perskaityti šią knygą! Tikrai nenusivilsite :)

Knyga tikrai verta dėmesio. Pirmi 100 puslapių - įvestis, todėl skaitosi sunkiai, tačiau nepasiduokit ir likusius ~500 puslapiu suskaitysit per kelias dienas. :) Labiausiai knygoje patiko tai, kaip parodomas visų besipriešinančiųjų gyvenimas. Gyvenimas visuomenėje, kurią suvienijo noras išlikti. Man asmeniškai perskaičius šią knygą iškilo daugybė klausimų (apie žmonių vertybe ir t.t.). Perskaitykit ir tikrai nepasigailėsit!

Absoliučiai vien tik geriausi įvertinimai šiai knygai. Išties originali istorija, pagrindinė mintis ir pati knygos esmė yra tiesiog žmogiška, o patirtis perskaičius šią knygą tiesiog neįkainojama. Gera pasinerti į jausmų vandenyną - taip apibūdinčiau savo būseną skaitant šį nuostabų kūrinį. Palyginus su saulėlydžio saga, mano manymu, ,,Sielonešė", kalbant apie rašymo stilių, parašyta profesionaliau, o problematika ir tematika įvairesnė bei turiningesnė. Asmeninėje bibliotekoje, ši knyga užima ypatingą vietą, matyt, dėl to, jog ją tenka dažniausiai paimti į rankas, kad suprasčiau, jog verta gyventi. Gali būti, kad ,,Sielonešei" suteikiu pernelyg didelę reikšmė. iš tikrųjų taip ir yra - ji yra man svarbi ir suteikianti prasmę... kai visa prasmė pradingsta.

Knyga 180laipsniu kampu skiriasi nuo Saulelydzio :) Tikrai šedevras. Įrodo, kad populiarios knygos gali but ir labai sudėtingos ir turėt filosofine verte. Tiktai nežinau ar ir jus pastebėjot, bet atrodo kad Meyer apsėsta miniatiuriniu moterų ivaizdžio ;D Saulėlydį Alisa, čia Klaja tam antram pavidale ir ta Sunny (sry as angliškai skaičiau tai nežinau lt vardu). Ir dar beveik vis vaikinai ir Saulelydi ir Sielonesej tokie jau globejiški... Bet Janas vistiek žymiai geresnis už Edvardą ;D

Knyga perskaiciau per 2 paras,nes tik reikalui esant megojau (liepe tevai, galvojo kad isprotejau). Si knyga visiskai skiresi nuo Saulelydzio ir tuo mane laibai nustebino, autore tikrai parode savo profesonaluma. Skaiciau nemaiza klasikos sedevru (Tostojus, Hesse... cia niekam neidomu.) bei siuolaikiniu bestsereliu kaip Stygo Larssono "Mergina su drajono tatiruote'"... siulau visiems sia knyga perskaityti, nes jinai lyg narkotikas. Selonese pimoji knyga, kuri mane sugraudino,tiksliau praverkiau puse knygos,seniai neskaiciau tokiu issamaus zmogaus akiu bei jausmu aprasymo. Unikali istorija, kaip zmoniu sielos bei aeiviu sielos randa panasumus ir skirtumus.

Nepakartojama knyga.. Pati geriausia šios autorės nyga, mano manymu. Aš tikrai stebiuosi autorės vaizduote ir sugebėjimu taip viską išdėstyti, sugalvoti ir visada laikyti intrigą, iki pat knygos pabaigos. Ne kiekvienas rašytojas tai sugeba...
Ši knyga tikrai nereali...


Puiki knyga. Prikausto nuo pradžios iki galo. Dabartinės knygos yra maždaug visos vienodos, bet ne ši. Ji skiriasi ir stipriai. Ši istorija nėra saldi, joje daug skausmo ir rūpesčių , o po tokios pilnos skausmo istorijos labai tiko graži pabaiga. :) Kas labai patiko, kad knyga stora, ne taip kaip dauguma dabar leidžiamų po 300 puslapių, su šia knyga galėjau gerai įsivažiuoti ir įsijausti į istoriją ir mėgautis ja ne vieną vakarą. :) Knyga lengvai įtraukianti, jau nuo pirmų žodžiu akys prilimpa.. :) Kas dar neskaitė turėtų perskaityti. ;)

Komentarų nėra: