2013 m. gegužės 25 d., šeštadienis

E L James "Penkiasdešimt pilkų atspalvių"



E L James yra auotrė, kuri parašiusi šį kūrinį, visai nesitikėjo, kad jis taps populiarus visame pasaulyje. Šiuo metu "Penkiasdešimt pilkų atspalvių" yra viena populiariausių knygų, kurias aprašo įvairūs tinklaraščiai, knygų rekomenduotojai. Vis regėdama šį pavadinimą prieš savo akis, išdrįsau perskaityti šią knygą ir aš, nors žinojau, kad tai itin erotinė knyga suaugusiems. Bet tikrai nesitikėjau, kad ji bus tokia, kokia buvo...

Anastazija yra universitetą baiginėjanti studentė, gyvenanti visai paprastą, neintriguojantį gyvenimą kartu su drauge Keite. Mergina nebuvo įsimylėjusi, niekada neturėjo santykių su vaikinu, niekada nedarė to, ko Keitė negalėjo išsižadėti - sekso.

Vienas vienintelis pokalbis su Kristianu Grėjumi, pavaduojant Keitę, pakeitė Anastazijos gyvenimą visiems laikams. Kristianas Grėjus buvo labai žavus, elegantiškas, gražus ir seksualus vyras, kurį moterys ryte rydavo savo akimis. Bet spaudoje šio vyro niekada nebuvo galima išvysti kartu su moterimi. Visose nuotraukose jis pozuodavo vienas. Tai išprovokavo Anastaziją paklausti kiek tiesmuko klausimo "Ar jūs gėjus?". Merginos atvirumas ir paprastumas sužavėjo milijardierių Kristianą Grėjų.

Turėdamas kalną pinigų, Kristianas Grėjus rasdavo būdų kaip susitikti Anastaziją, kad jai tai pasirodytų atsitiktinumas. Deja, kiekvieną kartą jai paklausus apie vyro gyvenimą, jis užsisklęsdavo savyje ir tylėdavo, nesakydavo tiesos. Toks jau jis buvo. Paslaptingiausias ir pats keisčiausias žmogus, kurį Anastazija pažinojo, bet šis faktas ir traukė ją prie to vyro. Nežinomybė.

Kristianas Grėjus visuomet atsirasdavo pačiose netikėčiausiose situacijose. Pajutęs, kad nebegalės gyventi be Anastazijos, vyras ryžtasi žengti žingsnį ir prasitarti apie save, nors ir nedaug. Manęs, kad išgirdusi tiesą Anastazija pabėgs kuo toliau nuo jo, jis suklydo. Mergina buvo pasiruošusi viskam, nes jos mintis jau buvo užbūręs šis paslaptingas vyras, kurio ji, tiesiogine prasme, geidė ir troško. Sakydama, jog tai erotinė knyga, nemeluoju. Sekso scenos prasidėjo būtent tada, kai Anastazija prarado nekaltybę būdama su Kristianu Grėjumi! Mergina suprato, kad negalės vyro išbraukti iš savo gyvenimo ir nusprendė apsvarstyti labai keistą ir iš pirmo žvilgsnio beprotišką pasiūlymą. Vien  tik tam, kad galėtų dar kartą patirti dangiškus jausmus. Bet ar sąžinė jai leis taip pasielgti?

"Pernkiasdešimt pilkų atspalvių" yra knyga suaugusiems. Tikrai nerekomenduoju jos didžiąjai daliai savo skaitytojų. Kadangi netrukus tapsiu septyniolikmete, būtent tokio amžiaus ir siūlau perskaityti šią knygą, ne anksčiau. Neskubėkite užaugti, mielieji!

Ši knyga jus šokiruos, prikaustys, vers susimąstyti. Patikėkite, žinau, ką sakau.

Skaitytojų nuomonės:

Baigiau šiandien skaityti pirma knyga LT versija, angliškos neskaičiau :) man knyga begalo patiko...nes tie apsiseilėję romanai, kur visa knyga laikosi už ranku ir ant pacio galo galu gale pasibučiuoja jau buvo atsibodę :) čia kažkas buvo naujo, grubaus ir seksualaus :) 
Kadangi esu plataus spektro skaitytoja tai vien dėl bendro išsilavinimo tikrai buvo įdomi :) 


Perskaičiau, apėmė kažkoks slogus jausmas, kažkodėl. Svarsčiau, kur yra tas paprastas kabliukas, kuris užkrečia toje knygoje. Tas pats ir "Saulėlydyje", ir dar Giedrė Bružienės knygoje "ilja. Paliesti Dievą", kurią neseniai skaičiau. Tikriausiai tas kabliukas, kuris veža moteris, yra vyras dominantas, jaunas kūnu ir senas siela, turtingas, liūdnas ir emociškai nepasiekiamas. Bružienės knyga sužavėjo mane labiausiai, kur kas vertingesnė ir man labiau prie širdies "sekso laukimas', o ne tas atvirasis 50, nuo kurio pertekliaus reikėjo "užversti akis". Visgi įtariu nuraudusi kaip žarija, kad pirksiu ir kitas 50 dalis...

Perskaičiau visas tris knygas anglų kalba ir nenusivyliau, bet ir šedevru nepavadinčiau. Kai kurios siužeto vietos buvo tikrai įdomios, o erotinės scenos greitai atsibodo ir norėjosi greičiau sužinoti kaip klostysis veikėjų santykiai. Manau skaityti tikrai verta, jei yra laisvo laiko.

Nuostabi knyga :) paprasta Pelenės istorija, talentingos autorės paversta intriguojančia istorija. Mano nuomone, tų erotinių epizodų tikrai per daug, nes skaitant labiau norisi sužinoti, kaip toliau klostysis herojų santykiai, tačiau jų santykiavimas vis tęsiasi ir tęsiasi.. :) bet, tai nėra blogai, nes ši knyga būtent tokia ir yra.. Todėl prieš paimdami ją į rankas visi žinome, ko tikėtis. Man buvo įdomu ją perskaityti dėl to, nes visas pasaulis apie ją kalba. Lygiai dėl tos pačios priežasties skaičiau "Sostų žaidimas" nors fantasy knygų maniau nemėgstanti. Aš, kuri skaito viską iš eilės, labai džiaugiuos, kad perskaičiau ir tokią knygą, kad ir kokia ji būtų "juodinanti dvasią" - kaip kažkas išsireikškė :) Nemanau, kad kas nors gali užteršti žmogaus vidų, jei tas žmogus - homo sapiens.


O ką apie šią knygą manote jūs?

(Pažymėkite jums tinkančią reakciją ir pakomentuokite)

Gabyx2

Komentarų nėra: