2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

E L James " Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių"

E L James " Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių"


Neskaičiusiems pirmosios dalies, neskaityti šio aprašymo

Visai neseniai aprašinėjau dar tik pirmąją šios serijos dalį... Žinodama, kad bibliotekoje antrosios laukti reikės ilgai, ėmiausi kitų knygų, kaip "Nežudyk Strazdo Giesmininko". Bet tuomet atėjo diena, kai nusprendžiau visgi perskaityti antrąją dalį anglų kalba. Tikrai nesigailiu, visgi mano anglų kalbos žinios net geresnės nei pati maniau...

Pirmoji serijos knyga pasibaigė neįtikėtinai. Nuo pat pirmųjų knygos puslapių buvo galima nuspėti, kas vyks toliau, bet vistiek intrigavo kiekvienas skyrius ir norėjosi sužinoti, kas bus toliau. Knygos pabaigoje nesulaukėme laimingos pabaigos. Ne veltui. Juk tuomet kam būtų reikalingos dar dvi knygos? Po skaudaus ir nenuspėjamo Anos ir Kristiano išsiskyrimo, atrodė, kad vilties jiems nebėra... Būtent tai labiausiai suintrigavo ir norėjimas sužinoti, kas bus toliau, privertė perskaityti antrąją knygą anglų kalba.

Tikriausiai nenustebinsiu, pasakiusi, jog pačioje antrosios knygos pradžioje Ana susitaikė su Kristianu ir įvykiai klostėsi toliau, lyg nieko nebūtų nutikę.  Antrojoje knygoje išvysite daugybę intrigų, persekiotoją Kristiano buvusią, įtampos, erotikos bei... romantikos. Tokios, kokios Ana visuomet reikalavo iš Kristiano. Turbūt sunku patikėti, kad tai tiesa, ar ne? Bet ar Kristianas pasiteikins tik paprastais romantiškais žaidimais ar tikrasis jo veidas išlys akimirksniu?

Antroji knyga man labiau patiko nei pirmoji.  Veiksmas vyko sklandžiau, buvo galima judėti į priekį, kažko tikėtis. Buvo tikrai labai daug akimirkų, kurios sukaustė. Įdomiausia yra tai, kaip autorė sugebėjo intriguoti kone kiekvieno skyriaus pabaigoje, o vėliau, jau kitame skyriuje, viską nuslopinti ir parodyti, kad nieko tokio neatsitiko...

Taip pat ši knyga ko gero sudomins jus dar labiau nei pirmoji, nes būtent šioje bus atsakyta didžioji dalis klausimų, kurie iškilo skaitant pirmąją knygą. Viskas pamažu susidės į vietas ir tai tik paaštrins visą istoriją. Ar sužinojusi tiesą Ana vistiek liks su Kristianu?

Specialiai patikrinau, kaip šią knygą aprašinėja įvairūs tinklalapiai, kaip knygų klubas. Jame rašoma, jog Ana sulauks dar vieno itin svarbaus pasiūlymo. Perskaičiusi aprašymą tiesiog negalėjau nesužinoti, kas tai per pasiūlymas, nors spėlionių turėjau daug ir viena iš jų pasitvirtino. Išties nudžiugau, nes šiai knygai ji itin tiko.

Ši knyga jus sužavės ir savo elegancijos, turtingumo jausmu. Jeigu to nepastebėjote pirmojoje dalyje, šioje tikrai pajusite turtuolių privalumus.  Pasinerkite į romantiškus knygos puslapius ir mėgaukitės - nepastebėsite, kaip greitai prabėgs laikas ir kaip jūs trokšite perskaityti ir trečiąją dalį.

Štai, norėdama paįvairinti šį aprašymą, įkeliu keletą nuotraukų vyrų, kuriuos moterys laiko Kristianu Grėjumi. ;) O kas Kristianą Grėjų atitinka realybėje jums?

Shall we go, Miss Steele? #FiftyShades @50ShadesSourceHenry Cavill as Christian Grey? #FiftyShades @50ShadesSource www.facebook.com/FiftyShadesSourceHello #FiftyShades! @50ShadesSource www.facebook.com/FiftyShadesSource

Skaitytojų nuomonės:

Pirma karta i rankas paėmiau tokio pobūdžio romaną, gal dėlto ir patiko kad kitoks nei įprasti meiles romanai kuriuose iki smulkmenų aprašoma kokia buvo nuostabi nėriniuota suknele, takelis kuriuo jo pasitikti kylančios saules ir tt.
O čia kitoks romanas, kuriame mano nuomone atsiskleidė sudėtingi moters ir vyro santykiai, kuriuos užgožia geismas. Meile cia kitokia. Kas nugalės - meile ar geismas? Sakoma kai myli gali tiek daug padaryti dėl kito žmogaus, net pasiaukoti. Bet ar verta?
Žmogų gali kamuoti daugybe įvairiu abejonių, kurias išsklaidai tik vėl viska susidėliodamas mintyse, po kiekviena trumpa sakiny, kiekviena ištartą žodį...
Įdomu buvo skaityti apie "Kristijano Grejaus" tamsiąją puse. O juk kiekvienas iš musu tikrai tokia turime, tik ne visi tai pripažįstame.
Sekso scenos net ir angliškam variante aprašytos tikrai ne taip švelniai kaip norit tai girdėti, manau kad vertėja ir norėjo sustiprinti ta gyvulišką aistra!

Man puiki, užkrečianti ir įtraukianti ligi pabaigos knyga. Visiems rekomenduočiau kurie skaito ir mėgsta meilės romanus...Knygos tema ir atskleidimas nėra visiškai primityvus ir ne per daug saldus..:)
Nudžiugino, jog nėra prastesnė už pirmąją.. Laukiame 3-čios dalies.. Kada planuojama pasirodyti?




O ką apie šią knygą manote jūs?
(Pažymėkite jums tinkančią reakciją ir pakomentuokite)


Gabyx2

Komentarų nėra: