2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Anne Cassidy "Ieškant Džei Džei"



Anne Cassidy yra tikrai gan populiari rašytoja Lietuvoje. Aš esu susidūrusi su jos knygomis ne kartą ir vis turėjau skirtingą nuomonę. Man jos kūryba ir patiko, ir nepatiko. Tai priklausė tik nuo kūrinio. Perskaičiusi "Mėlyni laiškai", susidariau nuomonę, jog autorė tikrai ne iš kelmo spirta, moka įtikinti savo skaitytojus. Tuomet į mano rankas pakliuvo "Neužmirštuolė", kuri, deja, manęs nesužavėjo, tad visgi padėjau ją į šalį. Bet vėlgi, dabar, kai pamačiau daugybę jūsų siūlymų ir gerų komentarų apie šią knygą, nusprendžiau vėl pabandyti pakeisti nuomonę apie autorę ir paskaityti jūsų rekomenduotą "Ieškant Džei Džei".

"Ieškant Džei Džei" yra pasakojimas, kuris turbūt suklaidins ne vieną iš jūsų pačioje pradžioje. Tai pasakojimas apie merginą, vardu Alisa Tuli. Neskaičiusi knygos aprašymo, buvau suklaidinta, o galbūt ir nepastebėjau pradžioje, kad Alisa Tuli ir buvo toji Džei Džei. Pavadinimas gali sukelti daugybę minčių. Vieni gali pagalvoti, kad tai kūrinys apie dingusią merginą, kiti - kad apie besislapstančią nusikaltėlę. Iš tiesų šis kūrinys apie merginą, kuri aprėpia du šiuos mano paminėtus dalykus ir daugiau. Taip, ji buvo nusikaltėlė, bet atpirkusi savo kaltę kalėjime. Taip, ji slapstėsi, bet ne nuo teisėsaugos, o nuo persekiojančių žurnalistų, savo praeities ir... mamos.

Šiame kūrinyje jūs išvysite kitą medalio pusę. Alisa, arba kitaip Dženiferė (Džei Džei), buvo nuteista už tai, jog nužudė geriausią savo draugę būdama vos 10-ties metų. Iš karto kyla klausimas "Kodėl?". Autorė Anne Cassidy po truputį gvildena šį klausimą ir pamažu atskleidžia atsakymą. Ji priverčia suvokti, kad už tokių negailestingų veiksmų slepiasi kažkas daugiau. Ji atskleidžia tikrąją mergaitės istoriją ir priežastis jos veiksmų.

Alisa Tuli. Tai mergina, gyvenanti normalų gyvenimą, turinti darbą kavinėje, mylimą vaikiną ir svajones.
Džei Džei. Mergina, kaltinama už negailestingą nusikaltimą ir persekiojama visuomenės.
Šios dvi merginos įkūnytos viename asmenyje. Kad ir kaip Alisa norėdavo paslėpti savo tikrąją "aš" - jai tai nepavyko - kaltės jausmas buvo stipresnis.

"Ieškant Džei Džei" yra pasakojimas apie šias dvi merginas viename kūne. Jūs sužinosite tikrąją Džei Džei istoriją, kaip ji augo, kaip ir kodėl ji nužudė savo geriausią draugę. Taip pat šioje knygoje jūs išvysite ir kitą istoriją - merginos, norinčios normalaus gyvenimo, laimingos ateities. Merginos, kuri visais įmanomais būdais stengėsi, jog tikroji jos tapatybė nebūtų atskleista. Klausimas "Ar jai pavyko?"

Ši knyga man priminė Jodi Piccoult kūrinį "19 minučių".  Jame taip pat buvo stengiamasi parodyti tokio kraupaus įvykio priežastis, autorė norėjo parodyti, nuo ko viskas prasidėjo. Anne Cassidy ir Jodi Piccoult nori visiems pasakyti, jog menkiausios smulkmenos susideda į vieną krūvą ir tiesiog nebegali to daugiau tverti.

Perskaičiusi dvi Ane Cassidy knygas, galiu jau ir lyginti jas, kiek užsiminti apie autorės stilių. Ši moteris rašo psichologinius kūrinius, su giliomis potekstėmis. Jos kūryboje išvysite ir šilto, ir šalto. Ne kartą skaitant jus nukrės šiurpulys, nes ši autorė moka įtikinti savo kūryba, priverčia jus išgyventi tai, ką išgyvena ir jos sukurti veikėjai. Labai rekomenduoju "Ieškant Džei Džei" tiems, kurie mėgsta kūrinius, kuriuose galima rasti kažką daugiau. Labai dėkoju merginoms, kurios mano puslapyje Facebook'e ne kartą rekomendavo šį kūrinį. Jei ne jūs - ko gero nebūčiau paėmusi jo į rankas. Ačiū.

Skaitytojų nuomonės:

Ši knyga yra labai sukrečianti, bet ir įtraukianti. Autorei tikrai turėjo prireikti daug drąsos parašyti tokią knygą ir dar suprasti tą, kuris nužudė. Aprašyti jo gyvenimą, jausmus. Bet vis dėlto reiktų susimąstyti, ar teisingai teisiame tuos kurie praeityje padarė ką nors blogo.

Nereali knyga.
Ko gero geriausias Anne Cassidy kūrinys.
Įtraukianti labai...


Patiko. Tai viena iš kelių knygų, kurios siužetą visai neblogai pamenu. Nes šiaip dažniausiai pamirtšu viską




1 komentaras:

Gabija rašė...

Labai gera knyga.Siūlyčiau ir kitiems perskaityti .