2014 m. balandžio 11 d., penktadienis

Jamie McGuire "Aš ir jis. Tikra katastrofa"

Pabaigusi skaityti šį kūrinį, nusprendžiau paieškoti kitų žmonių nuomonių apie šią knygą interete. Labiausiai patiko pasakymas "50 pilkų atspalvių versija jaunimui". Manau, kad šiais žodžiais geriausiai apibūdinčiau šią knygą, bet tuo pačiu aprašysiu viską detaliau.

Šią knygą man taip pat ne kartą rekomendavo šio blogo sekėjai (Ačiū!). Iš tiesų vis atidėliodavau ją į šalį, susirasdavau kitų knygų, kurioms teikiau pirmenybę. Bet štai ir perskaičiau ir nesigailiu. Manau, kad nesuklysiu pasakydama, kad ši knyga šiuo metu yra populiariausia jaunimo tarpe. Tuoj išsiaiškinsime kodėl.

Pagrindinė veikėja, studentė Ebė, pabėgo nuo savo praeities ir nusprendė pasikeisti. Vieną vakarą kartu su savo geriausia drauge Amerika, Ebė nuvyko pažiūrėti kautynių. Ten ji pirmą kartą pamatė Trevisą, visų merginų trokštamą vaikiną. Ebė nuo pat pirmos akimirkos nusprendė, kad nieko tarp jos ir Treviso nebus, bet kai vaikinas universitete ėmė akivaizdžiai parodyti, kad jos troško, jiedu ėmė kartu leisti laiką kaip draugai, tuo pačiu apgaudinėdami patys save. Ebė jautė, kad norėjo kažko daugiau nei draugystės su Trevisu, bet neleido pačiai to pripažinti. Jos gyvenime pasirodė ir kitas veikėjas - Parkeris. Ebė manė, kad tai jis būtų tobulas vaikinas jai, ėmė su juo susitikinėti, vaikščioti į pasimatymus, kai tuo metu galvojo ir apie Trevisą. Prasidėjęs meilės trikampis tęsėsi iki pat knygos pabaigos...

Manau, kad knyga tikrai labai paaugliška. Jūs joje rasite visko: meilės romanų, intrigų, vakarėlių, pasimatymų, bučinių (ir net daugiau), veiksmo, bei studentiško gyvenimo ypatumų. Įdomiausia bus sužinoti, visgi su kuriuo vaikinu liks Ebė. Ar jai pavyks nuspręsti, ko ji norėjo?

Lyginant su Kristijanu Grėjumi (iš knygos "50 pilkų atspalvių") Trevisas tikrai nebus toks palaidūniškas. Knygos eigoje jūs sužinosite vaikino gyvenimo istoriją, sužinosite, kodėl jis kovėsi su kitais, kodėl buvo toks mergišius. Pamatysite ir tokią jo pusę, kuri privers alpti ne vieną merginą. Keisčiausia buvo skaityti ir įsivaizduoti Treviso bandymus įtikti Ebei. Tiesiai šviesiai pasakysiu, kad vaikinas dėl jos tiesiog lydėsi, keliaklūpsčiavo.
Mano nuomonė apie šį saldainiuką tikrai nėra labai teigiama. Manau, kad Trevisas buvo labai nevyriškas (neskaitant jo kovų). Negi nesutiksite su ta mintimi, kad vyrai turi būti griežtesni, žinantys ko nori, atkaklesni ir labiau užsispyrę? Šis vaikinas gal ir turėjo šių savybių, bet kitos, tokios kaip meilikavimas, dovanėlės ir toks perdėtas emocionalumas...

Ebė šioje knygoje buvo vaizduojama kaip mergina, kuri nežinojo, ko norėjo iš savo gyvenimo. Ji buvo pasimetusi tarp praeities ir dabarties, todėl sunkiai priimdavo sprendimus, dažniausiai tai padarydavo spontaniškai. Manau, kad ši savybė nėra pati žaviausia, turint omenyje kitus žmones ir jų gyvenimus. Pati nenorėčiau taip lakstyti nuo vieno vaikino prie kito ir gadinti jų gyvenimus.

Pati istorija parašyta labai lengvai ir tikrai nebus sunku ją skaityti, manau, kad ryte surysite visus puslapius, įsitrauksite į istoriją. Parašyta labai paauglišku stiliumi, lyg tai būtų siužetas vienam iš holivudinių filmų. Nors siužetas nėra originalus, bet pats kūrinio parašymas įtrauks tikrai.

Norėčiau pakalbėti apie jausmus, aprašytus šiame kūrinyje. Skaitydama bandžiau įsijausti į visus veikėjus, taip pat ir pagrindinius. Ir iš tiesų, turėčiau pripažinti, kad aš asmeniškai linkstu į Ebės pusę. Omenyje turiu tą, kai pats nesi tikras dėl savo jausmų, abejoji, dvejoji, taip pat ir bandai įtikinti save, kad taip nėra... Manau, kad šiame kūrinyje labai puikiai perteikti jausmai ir tas įsimylėjelių jauduliukas.

 Lietuvoje  išleista ir antroji dalis "Vaikščiojanti katastrofa". Ši dalis bus viena iš tų, kurioje kitas veikėjas perpasakoja istoriją iš savo pusės. Šiuo atveju tai bus Trevisas ir jau netrukus skaitytojai  susipažinti su šiuo veikėju šiek tiek daugiau. Nekantrauju paskaityti ir įvertinti.

Kiek skaičiau kitų žmonių komentarų, tai didžioji dalis iš skaičiusių šį kūrinį jį vertina labai teigiamai. Turbūt tai ir didžiausias paskatinimas paskaityti patiems. Mano rekomendacijas tikrai turite, manau, kad šią knygą tiktų skaityti net nuo 14 metų, nes būtent tokio amžiaus traukia tokio stiliaus meilės istorijos. Taip, kad norintys lengvo, bet tuo pačiu stipraus paskaitymo - rekomenduoju!

Skaitytojų nuomonės:

Skaitau šią knygą, jau įpusėjus. Knyga tikrai įdomi ir bent mane labiau įtraukianti nei "Penkiasdešimt pilkų atspalvių". Už šią knygą negaila išleistų pinigų, o už Grėjaus istorija truputį gaila, nes knyga brangi ir ne tokia įdomi. Labai tikiuosi, kad vers ir antrąją dalį. Jau ir dabar nekantrauju ją perskaityti. :)

Mano nuomone šita knyga nuostabi ir daug DAUG kartų geresnė už Grėjaus istoriją. Mane sužavėjo vaikino prisirišimas prie merginos, nors buvo ir purvinų vietų... Antroje dalyje knygą savo akimis atpasakoja Trevisas, todėl aš dar labiau jos laukiu, jeigu neišleis nežinau ką darysiu... :DDD Žodžiu knygu klube, gal žinot karką apie antrą dali? :) rekomenduoju visiems paskaityti, tikrai nenusivilsit. :) gal kas turi pasiulyti panašiu knygų? :DD

Nereali knyga, nesigailiu, kad įsigijau. Labai tikiuosi, kad išvers ir antrąją knygą. Kadangi antroji knyga Treviso akimis aprašoma, tai jų ir dialogai turėtų būti žodis į žodį, bet nežinia ar taip bus. Nors istorija ir ta pati, bet įdomu perskaityti ir vaikino akimis, kadangi prisidės jo mintys, jausmai, daug kitų įvykiu kai nežinojome ką jis veikia. :) Begalo laukiu atros išverstos knygos.
P.S. Skaičius ir Grėjaus istoriją (2 knygas), jos tikrai nuobodesnės. Mano nuomone, Ebės ir Treviso istorija daug daug įdomesnė, įtraukianti. Jeigu ši knyga būtų taip išreklamuota kaip ir "Penkiasdešimt pilkų atspalvių", tai ji turėtų tokią pačią paklausą.


Iš pradžių mane ši knyga labai sužavėjo, bet skaitydama vis toliau darėsi truputį nuobodoka (kaip kažkas čia išsireiškė per saldu). Tačiau ši knyga man visai patiko - graži meilės istorija.

Tobula knyga. :) Siūlyčiau perskaityti visoms panelėms, vien, kad suprastu kokias paneles pamilsta vaikinai, ir, kad jiem nepatinka merginos kurios kariasi ant kaklo. :) Nors nesu romantikė, knyga labai patiko. Todėl siūlyčiau ne vien romantikėm. :) Knyga labai labai patiko. Lenga ir neįmanoma atsiplėšti. Įtraukiau šią knygą į savo mėgstamiausių topą. :)

Knyga jaunatviška ir vietomis naivi, bet ji tikrai nėra bloga. Svarbiausia, kad įtraukia, verti puslapius ir lauki kas bus toliau. Skaityti ją ilgiau nei kelios dienos neįmanoma :) Visiškai lengva, pilna romantikos, o istorija, kad ir banali, vis tiek verčia žavėtis.

Nuostabi knyga! Surijau ją akimirksniu.Man patiko pavaizduoti jaunų žmonių santykiai,nežinau kodėl, bet truputi priminė man filmą:,,Trys metrai virs dangaus''.Irgi panele išauklėta,paprasta,pamilsta visiškai savęs priešingybę.Dabar laukiu antros knygos kol išleis,bei galbūt sulauksime ir filmo :)

Ši knyga nuo pirmų puslapių bent jau man buvo kaip narkotikas. Kaip jie sugebėjo taip ilgai vienas kitam tampyti nervus ir apsimetinėti, kad vienas kitam nieko nejaučia... Man labai patiko, nes nuo pirmų puslapių įtraukė.

Puikiai praleista sekmadienio popietė. Iki pat vėlyvos nakties, lapas po lapo - negalėjau sustoti. Graži meilės istorija, puikiai atskleisti personažai, intriguojantis siužetas. Rekomenduoju kas pasiilgo romantikos:)

1 komentaras:

Jurga rašė...

Perskaičiau visą istoriją (trys knygos), tai likau dvejopos nuomonės. Taip, istorija įtraukia, labai greit visas knygas perskaičiau, lengvai skaitėsi. Ar patiko? Sakyčiau taip, nebuvo blogiausia ką esu skaičiusi. Bet iš kitos pusės tikrai buvo laabai banalių vietų ir tokių, kuriose suprunkšdavau iš situacijų ir veiksmų saldumo.. Pritarių tau dėl Treviso elgesio... Kai kada per daug skystas buvo, man vyriški ir tvirti vyrai patinka.. Bet tai gal čia dėl mano amžiaus, jei būčiau kokių 14-15 manau ir lydičiausi.. :))