2014 m. liepos 25 d., penktadienis

Jill Hathaway "Impostor"

"Impostor" yra antroji "Slydimas" serijos knyga, tad kaip visada, prieš pradedant tokį aprašymą perspėju neskaityti jo, jeigu neskaitėte pirmosios dalies. Aprašymą rasite čia:  http://skaitomknygas.blogspot.com/2014/02/jill-hathaway-slydimas.html

"Slydimas" baigėsi sužinojimu, kad Vijos vaikinas ir jo motina buvo susiję su pačios Vijos  tėvu ir jo praeitimi. Zeinas ir jo mama planavo atkeršyti merginai ir jos šeimai, bet jiems nepavyko. Vietoj to jie patys žuvo. Vija išsiaiškino viską su tėčiu, susitaikė su Rolinsu ir knyga pasibaigė.

Antroji dalis  "Impostor" prasidėjo netikėtu pagrindinės veikėjos sapnu apie tą pačią avariją, į kurią pakliuvo ir Zeinas su mama. Sapnai ėmė kartotis, bet jie buvo vis išskirtinesni. Mergina nejučiomis atsirasdavo vis kitose vietose. Į ją kažkas kitas įslysdavo, tokiu būdu griaudamas jai gyvenimą. Kaip ir pirmojoje dalyje mergina sieks išsiaiškinti tiesą savo neįtikėtinų galių dėka, bet tai sutrukdys nelaimingas atsitikimas, dėl kurio buvo atsakingos keturios merginos, tarp jų ir seniai prarasta Vijos draugė... Šis nutikimas suvienys merginas, bet joms visoms grėsė pavojus...

Antrojoje dalyje prie Vijos namų slenksčio atsirado ir žmogus, kaip du vandens lašai panašus į Vijos mamą. Tai buvo daugelį metų neregėta mamos sesuo. Vija ima įtarinėti, kad būtent jį įslysdavo į jos kūną, net rado tai patvirtinančių įrodymų, bet tuo pačiu įtarimų turėjo ir dėl kito žmogaus. Pasitvirtins jos spėjimai, ar ne, sužinosite patys.

Šioje dalyje Vija labai suartės su geriausiu draugu Rolinsu. Pirmosios knygos pabaigoje ji sužinojo apie jo stiprius ir šiltus jausmus jai, bet negalėjo atsakyti tuo pačiu. Šioje knygoje mergina vėlgi dvejos dėl savo jausmų, bet galiausiai nuspręsti jai padės nauja veikėja Ana. Rolinsą šioje knygoje išvysite daug dažniau nei pirmojoje.

Autorė šioje dalyje pristato naują veikėją, kurį išlaikysiu paslaptyje. Tikrai buvo neįprasta skaityti, nes buvo sunku susidaryti apie jį nuomonę ir ypač sunku atskirti kuriai pusei jis priklauso: blogiečiams ar geriečiams.

Taip pat "Impostors" sutiksite ir kitų žmonių, kurie turės gebėjimą įslysti į kitus žmones. Nesakysiu, kas jie, bet bus tikrai įdomu. Deja, pabaigoje knygos daugybė klausimų liko neatsakytų, bet tai ir reiškia, kad galime tikėtis dar vienos dalies...

"Impostors" man patiko tuo, kad buvo įtraukta daugiau veikėjų ir jie visi kėlė įtarimų. Be to, nelaimingas atsitikimas tik paaštrino istoriją gerąja prasme. Turiu pripažinti, kad ši dalis gal dar labiau įtraukianti ir intriguojanti nei pirmoji.

Įdomi naujiena yra tai, kad tai ne paskutinė serijos dalis ir ateityje turėtume sulaukti dar bent vienos knygos apie šią istoriją. Internete galima rasti daugybę skaitytojų spėliojimų apie ką ši trečioji knyga galėtų būti. Visų versijos skirtingos, bet kuri pasitvirtins, sužinosime tik ateityje, nes dar net neskelbiama apie šios knygos leidimą tarptautiniu mastu.

Nesakyčiau, kad serija yra labai gera, bet manau, kad fantastikos gerbėjams patiks. Kūrinys išties nesunkus, kaip ir pirmoji dalis, neturėsite problemų su juo. Rekomenduoju įvairaus amžiaus žmonėms, galbūt net nuo 12-13 metų."Impostor" knygos dar nerasite tarp lietuviškų. Ją galite paskaityti anglų kalba.
Ar norėtumėte sulaukti šios knygos Lietuvoje?
Taip
Ne
Poll Maker

1 komentaras:

G rašė...

gal zinote ar knyga jau yra lietuvoje?