2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

Kevin Brooks "Juodojo triušio vasara"




Pastaruoju metu tikriausiai atkreipėte dėmesį, jog gan retai pasirodydavau Facebook puslapyje arba keldavau naujus aprašymus čia, bloge. Tikriausiai žinojimas, jog tai paskutinis vasaros mėnuo, mane veikia. Jau darosi sunkiau pasiimti į rankas knygą, labiau norisi leisti laiką gamtoje, su draugais ar kitaip aktyviai pramogauti. Bet tikrai galvoje sukasi daugybė minčių apie tai, jog vis dar nekantrauju, kada galėsiu paskaityti įvairias knygas, kurių vis ieškau bibliotekoje, sumažinti sąrašą knygų, kurias noriu perskaityti... Paskutinis vasaros mėnuo man būna pats aktyviausias. Tikiuosi, kad jūs neskaičiuojate dienų, likusių iki mokyklos. Leiskite šias dienas taip, kad turėtumėte ką papasakoti klasės draugams.!

"Juodojo triušio vasara" yra knyga, kurią skaičiau gerokai prieš pusę metų.  Tad kodėl aš vėl paėmiau ją į rankas? Turiu tokį nusistatymą, kad norint tinkamai aprašyti knygą, turi būti ką tik ją perskaitęs - tuomet visos mintys, pamąstymai, tas jaudulys būna visai švieži. To labai norėjau ir aprašinėdama šią knygą.

Kevin Brooks yra beveik toks pat populiarus ir žinomas kaip ir Melvin Burgess. Šis autorius parašė tokius jūsų mylimus kūrinius, kaip "Kendė", "Mirusiųjų kelias", "Martynas Pigas", "Lukas"... "Juodojo triušio vasara" yra pats naujausias jo kūrinys, išleistas Lietuvoje. Nors ne toks jis ir naujas :)

"Juodojo triušio vasara" yra knyga apie paauglį Pitą ir vienos nakties pasekmes. Tai knyga apie draugystę, ištvermę, drąsą, rūpestį ir kitus dalykus. Tai pasakojimas apie tai, kaip Pitas nusivedė savo keistuolį draugą Reimondą į miesto mugę, kur įvyko senų draugų susitikimas, ir grįžo vienas... Reimondas dingo.

Kevin Brooks parašė labai detektyvišką kūrinį, kupiną mįslių ir spėlionių. Iš tikrųjų labai įdomu skaityti kūrinį, kai net nenumanai kas iš tiesų vyksta. Autorius sukūrė Pitą kaip veikėją, kuris atliko didvyri vaidmenį, norėdamas surasti Reimondą, savo draugą, kuris buvo pripažintas įtariamuoju, nužudžiusiu kitą, taip pat dingusią merginą. Pitas buvo vienintelis, kuris itin gerai pažinojo keistuolį Reimondą. Tik jis žinojo, kad jo draugas negalėtų taip padaryti, todėl nusprendė bet kokiomis priemonėmis atrasti draugą, išsiaiškinti merginos žūties aplinkybes. Tai jam kainavo begalę pastangų. Vaikinas ne kartą pakliuvo į pavojų, vos nebuvo nužudytas pats, netgi buvo tapęs vienu iš įtariamųjų... Bet tik atsidavimas draugui, teisybės ieškojimas, jam neleido pasiduoti.

Pitas Bolandas - pagrindinis knygos veikėjas. Neskaitant jo didvyriškumo savybės, jis buvo itin draugiškas, rūpestingas, drąsus jaunuolis, rasdavęs atsakymus į pačius pikantiškiausius klausimus, apie kuriuos net policija nenumanė.

Istorija aprėpia vos keletą dienų, bet rodos, kad praeina mėnesiai, kol vyksta dingusiųjų paieška. Knygoje veiksmas ir visas jaudulys prasideda turbūt tik nuo vidurio, bet patikėkite, laukti verta. Galbūt sutikčiau su kitais šios knygos gerbėjais tuo, kad knygos pradžia šiek tiek per daug ištęsta, ištempta. Galėtų viskas būti kuo trumpiau ir glaudžiau, nes dažnas skaitytojas net neprieina knygos vidurio, nuo kurio viskas ir prasideda. Tad jūs įsiminkite mano žodžius ir nesuklyskite.

Knygoje sutiksite tikrai nemažai veikėjų. Tarp jų bus ir senieji Ptio draugai: Erikas, Nikolė, Polis... Vaikystės gadintojai Vesas su savo gauja, net Pito tėvai, kurie itin svarbūs šioje istorijoje. Kiekvienas veikėjas, kurį čia paminėjau, vienaip ar kitaip susijęs su Reimondo arba merginos dingimu. Kiekvienas iš jų turi savų paslapčių, kurių tikrai nenorėtų atskleisti. Bet būtent tos paslaptys vienaip ar kitaip juos visus vienijo.

"Juodojo triušio vasara" pavadinimas klaidina visus. Iš pažiūros tai gali priminti vaikišką knygą, bet tikrai taip nėra. Iš tiesų juodasis triušis užima labai svarbią poziciją šiame kūrinyje, Nenorėdama sugadinti skaitymo malonumo, leisiu jums patiems sužinoti šio triušio istoriją ir tai, kaip jis susijęs su knyga.

Manau, kad šią knygą puikiai panaudosite rašiniuose apie draugystę, pasiaukojimą ir garbę.  Iš tiesų man labai patiko tai, jog šis kūrinys priminė detektyvinį. Manau, kad tai sužavės ir jus, galbūt pamilsite tokį žanrą ir imsite skaityti tik tokias knygas. ;)

Galėčiau apie šią knygą rašyti daug, bet kaip minėjau, nenoriu sugadinti skaitymo malonumo. Kiekvienas turėtumėte paskaityti šią knygą, tikrai nenusivilsite, nes tai puikus romanas paaugliams. Tad lėkite į artimiausią biblioteką ar knygyną ir čiupkite šią knygą!

Skaitytojų nuomonės:

Pati geriausia knyga, kurią teko skaityti. Perskaičiau per kelias dienas. Labai įtraukia. Pradžioje gal ir nelabai įdomu, bet visas veiksmas prasideda likus 200 psl. iki pabaigos. Rekomenduoju. Kaina nesvarbi, dėl tokios knygos.! :)

Iš pradžių skaitėsi sunkiai, maniau, kad pabaigsiu vien dėl to, kad žinojau, jog geras autorius..Vėliau įvyko kažkoks lūžis ir negalėjau atsitraukti nuo šios knygos. Labai gerai parašyta ir įtraukianti knyga. Būtinai paskaitykite

Prisimenu skaitau šita knyga puse buvau perskaitęs jau vėlu buvo akys merkiasi o taip noriu sužinot kas toliau bus tai neištvėriau ir perskaičiau kas bus toliau praleidęs šimta puslapiu :D

Labai įtraukianti knyga, tinka paaugliams, nesinori paleisti iš rankų. Visiems patariu perskaityti :)


Puiki knyga nuo pradžios iki pabaigos! Nors atrodo storesnė nei dauguma kitų Kevin Brooks
 parašytų, skai
tėsi ypač lengvai.

Patinka tai, kaip autorius dėsto savo mintis, kokiu stiliumi rašo. Knygos siužetas gana įtemptas,
ne viskas iš karto atskleidžiama, leidžiama ir skaitytojui pasukti galvą, paspėlioti. Nors knyga
priskiriama vaikams irpaaugliams, tačiau ją skaitydama radau ir šį tą sau. Be to, knygoje nestinga
smurto, grubios kalbos.



Jau skaičiau ne vieną Kevin Brooks knygą. Kaip ir tos kurias skaičiau, taip ir ši paliko įspūdį. Puslapių nemažai, tačiau skaičiau su didžiuliu susidomėjimu ir perskaičiau ją labai greitai. Knyga dvelkia
detektyviniais ir smurto elementais, bet tai nepaprasta istorija!



3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nerealus rašytojas ir nereali knyga!

S. rašė...

užsukau visai netyčia, bet radau ir savo nuomonę. smagu.! :)
tikrai puiki knyga. paskaitykit visi!

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

Visus komentarus, kuriuos išvystate aprašymus keliu iš įvairių interneto puslapių, kuriuose parduodamos knygos. ;) Tiesiog pamaniau, kad visai neprošal tai daryti, kopijuoti iš ten, nes taip patogiau ir nereikia patiem ieškoti kitų nuomonių ;)