2014 m. vasario 28 d., penktadienis

Colleen Hoover "Point of retreat" ir "This girl"

Knygos "Slemas" antroji ir trečioji dalys

Pirmosios dalies aprašymas:
http://skaitomknygas.blogspot.com/2014/01/colleen-hoover-slemas.html

Neskaičiusiems knygos "Slemas", šio aprašymo nepatartina skaityti

Šį kartą aprašysiu dvi knygas iš tos pačios serijos. Tai yra antrojo ir trečioji "Slemo" trilogijos dalys. Kodėl dvi iš karto? Tiesiog dėl to, kad nei viena iš šių dvejų nėra išleista Lietuvoje, o mano žiniomis nedaug iš šio puslapio gerbėjų skaito knygas angliškai... Nebent klystu? Jei taip, būtinai parašykite komentaruose. :)

"Point of retreat"

Pirmoji dalis "Slemas" baigėsi tuo, kad pagrindinė veikėja visgi liko su mylimuoju mokytoju Viliu. Deja, jų kova dėl buvimo kartu buvo itin sunki ir ilga, bet galiausiai tai įvyko. Deja, ne taip pasisekė Leikės mamai Džulijai, kuri mirė nuo vėžio ir paliko dukrą auginti mažesnįjį broliuką. Leikė nebijojo to, nes šalia turėjo Vilį, kuris taip pat augino savo mažesnįjį broliuką.

"Point of retreat" buvo apie tolimesnį Vilio ir Leiken santykių vystymąsi. Knyga prasidėjo romantiškais epizodais, kurių pasigedome pirmojoje knygoje, bet netrukus praeitis grįžo į jų gyvenimą... Omenyje turiu Vilio buvusią merginą, apie kurią labai trumpai sužinojome pirmojoje knygoje. Vilis, nenorėdamas nieko blogo, nuslėpė savo buvusios merginos grįžimą, bet padarė didžiulę klaidą. Tiesa išaiškėjo pačiu netinkamiausiu metu. Nuo tos akimirkos Leiken ėmė abejoti savo ir Vilio ateitimi kartu, jai iškilo daugybė klausimų, dvejonių. Net jei Vilis bandė visais įmanomais būdais įrodyti savo meilę jai, mergina vistiek buvo pasimetusi ir įskaudinta...

Antroji knyga baigėsi netikėtu įvykiu, kuris išgąsdins ne vieną serijos gerbėją. Skaitydami šią knygą sužinosite daugiau apie Vilį, apie jo šeimą. Taip pat sužinosite kas įvyks su Vilio buvusiąja. Knygoje pasirodys dar vienas žmogus iš Vilio praeities. Bet svarbiausias klausimas: ar Leiken atleis Viliui ir ar jie liks kartu? Būtent tai ir sužinosite, paskaitę antrąją "Slemo" serijos dalį.

Antroji dalis man tikrai labiau patiko nei pirmoji. Tiesą sakant galiu pasakyti, jog būtent šios dalies dėka man pradėjo patikti ir pirmoji. Jei pamenate, aname aprašyme prirašiau ir knygos minusų, bet šį kartą tokių jau neberadau.

Gal vienintelis dalykas, kuris man nelabai patiko yra tai, kad šioje trilogijoje, ypač šioje dalyje, sureikšminti vaikai. Omenyje turiu ir Vilio, ir Leiken mažesniuosius broliukus. Taip pat į jų būrį įsitraukė ir mergaitė, vardu Kirsten. Vilis su Leiken ir su savo draugais Edi ir Gavinu leisdavo tikrai per daug laiko su mažaisiais. Įvairūs pasisedėjimai, "Slemo" vakarai neapsieidavo be vaikų. Ne kartą buvo klausomasi jų patarimų. Manau, kad to galėjo ir nebūti, nes visi puikiai žinome, kad jeigu jau skirtumas 9-10 metų (kaip buvo šiuo atveju) tai jokių bendrų temų ar bendrų pomėgių tiesiog negali būti... Na, bet čia tik mano nuomone.

Šioje knygoje veiksmą matysite iš Vilio pusės. Man bent jau labai patinka, kai autoriai sugalvoja tokį paįvairinimą, nes tuomet galime labiau susipažinti su veikėjais, suprasti juos. Tikrai netrūko Leiken minčių, nes Vilis buvo pagrindinis antrosios dalies veikėjas.

Antroji serijos dalis man pasirodė labai romantiška. Galbūt kai kuriems iš jūsų Vilis pasirodys per daug netikroviškas, manysite, jog tokių vaikinų nebūna, bet manau, kad niekas nedraudžia pasvajoti. Iš tiesų autorė sukūrė šį veikėją kaip labai užjaučiantį, nuoširdų, geraširdį ir mylintį žmogų. Manau, kad kiekviena mergina, skaitysianti šią knygą, pamils šį veikėją. Galiu beveik garantuoti.

"This Girl"

Neskaičiusiems pirmos ir antros dalies, šio aprašymo negalima skaityti

Apie šią knygą daug nerašysiu. Svarbiausia turbūt pasakyti tai, kad vėlgi veiksmas vyksta iš Vilio pusės. Šioje knygoje viskas vyksta viešbutyje, kuriame Vilis su Leiken leidžia savo medaus mėnesį. Daug romantiškų akimirkų, bet deja, jos trumpos, nes pagrindinė šio kūrinio mintis yra visai kita. Autorė Colleen Hoovers šiame kūrinyje papasakoja visus įvykius (nuo Leiken ir Vilio susipažinimo iki antrosios knygos įvykių) iš Vilio pusės.

Galiu pasakyti, kad tokio tipo kūrinių nelabai mėgstu. Na, kai po visos trilogijos išleidimo atsiranda kūriniai, kurie atpasakoja visą tą pačią istoriją iš naujo, tik kad iš kitos veikėjo pusės. Kūrinį greitai permečiau akimis, na, bet vietas, kurių nebuvo nei pirmojoje dalyje, nei antrojoje, perskaičiau rimtai.

Nenoriu prikišti savo nuomonės, bet tiesiog sakau, kad jeigu mėgstate tokio tipo kūrinius, tuomet labai prašom, paskaitykite ir šį. Na, o jeigu ne, tada negaiškite laiko, nes pasaulyje yra milijonai nuostabių knygų ir šiuo atveju labai tinka posakis "There are so many books, but so little time...".




Bendrai kalbant, tikrai rekomenduoju paskaityti šią trilogiją. Manau, kad tikrai nenusivilsite. Ypač tie, kurie mėgsta romantinius kūrinius. Rekomenduoju nuo 12 metų ar net jaunesniems. :)
Ar norėtumėte sulaukti šios knygos Lietuvoje?
Taip
Ne
Poll Maker

Komentarų nėra: