2014 m. gegužės 23 d., penktadienis

Kiera Cass "Vienintelė"

Aprašydama knygą 2014 metų gegužės mėnesį, buvau ją paskaičiusi originalia anglų kalba ir nuo to laiko visiems žadėjau laukti 2015 metų vasario, nes žinojau, kad Lietuvoje pasirodys kone laukiamiausia dalis - "Vienintelė". Dabar, atėjus tam lauktajam vasariui, kviečiu jus įsigyti paskutiniąją "Atrankos" serijos dalį, liksite nustebinti! Atnaujinu ir sulietuvinu šį aprašymą ir tuo pačiu laukiu "The Heir"!

"Atranka"    http://skaitomknygas.blogspot.com/2014/01/kiera-cass-atranka-pamenate-mano.html
"Elitas"     http://skaitomknygas.blogspot.com/2014/01/kiera-cass-elite.html

Draudžiama šį aprašymą skaityti neskaičiusiems pirmųjų serijos dalių

Tikriausiai puikiai pamenate kuo baigėsi "Elitas". Kūrinio pabaigoje Amerika padarė didžiulę klaidą ir visai šaliai tiesioginės transliacijos metu pareiškė, kad reikia panaikinti kastas. Tai ypač supykdė Maksono tėvą, Karalių, ir šis nusprendė išsiųsti ją namo. Jau susikrovusi daiktus ir atsisveikinusi su Maksu, mergina ruošėsi namo, bet visgi sužinojo, kad gavo antrą šansą įrodyti, kad yra vert Makso ir Karalystės. Amerika pažadėjo sau, kad kovos iki galo ir sugebės įtikinti visą šalį, kad yra verta Karalienės vardo...

Paskutinioji dalis buvo lyg ir antrosios dalies tęsinys, nes kūrinio veiksmas įvyko iš karto, be pauzių, kaip esame įpratę regėti kituose kūriniuose. Taigi, Amerika tęsė savo kovą dėl Maksono, bet jai dar liko nurungti 3 varžoves... Jau kūrinio pradžioje mergina nusprendė, kad jos jausmai Aspenui išblėso ir ji mylėjo Maksoną. Su šia mintimi ji tęsė savo kovą ir jai teko susidurti su daugybe naujų iššūkių, naujų užduočių. Be to, mergina ėmė jausti ir Makso tėvo, Karaliaus spaudimą, kuris nedavė jai ramybės ir trikdė.
Kalbant apie sukilėlius, kurių puolimai neturėjo aiškios priežasties, šioje dalyje sužinosite jų tikslus ir norus. Bet tuo pačiu pačių užpuolimų sumažės, bet jie taps itin reikšmingais. Galiu prasitarti, kad Amerika su Maksonu netgi ėmė ieškoti kompromisu kartu su taikiaisiais sukilėliais. Amerika netgi rado kitų būdų su jais bendradarbiauti.

Knygos eigoje jūs turėsite progą stebėti kaip Amerika stengsis pelnyti šalies piliečių meilę ir palankumą, rasite labai daug Amerikos monologų apie jos jausmus, rasite ne vieną laišką, kuris suvirpins jūsų širdis.

Turbūt nesakiau to, bet dabar privalau paminėti, kad Ameriką galima vadinti Hamletiška asmenybe, kuri bandė atrasti save. Šiame kūrinyje tai ypač išryškėjo ir mergina ėmė suvokti, kad gali tapti būsima Karaliene. Bet nebijokite, jos pažadas Karaliui būti paklusnia nebus įvykdytas ir mergina išliks tokia pačia atkaklia užsispyrėle, kuri žinojo, kad viskas neturi vykti pagal taisykles...

Amerikos varžovės, kitos Atrankos dalyvės pamažu ėmė suvokti, kad artėja pabaiga ir kad bus tik viena nugalėtoja. Šis faktas jas ypač suartino ir visos merginos susidraugavo, ėmė kitaip žiūrėti į patį konkursą. Bet nors Amerika kartais ir suvokdavo, kad turi daugiausiai šansų nugalėti, kitos merginos neiškrito iš konteksto ir Maksonas skyrė joms tiek pat dėmesio, kiek ir pačiai Amerikai. Taip, kad tai, kad prasitariau apie Amerikos mintis dėl pergalės, dar nereiškia, kad taip ir nutiks, nes likimo posūkių ir autorės sukurtų intrigų pakaks visam kūriniui...

Taip pat kūrinyje sulauksite šiokių tokių pokyčių. Pastarosiose knygose veiksmas vyko praktiškai vien rūmuose, bet šį kartą Amerika ne kartą juos paliks. Prasitarsiu, kad vienas kartas vos nekainuos jos gyvybės tiesiogiai, o kitas bus dėl sudaužytos ir skaudančios širdies dėl tam tikrų netikėtų įvykių. Manau, kad autorė puikiai nusprendė, pakeisdama kūrinio aplinką, ją paįvairindama, nes tie patys rūmai jau spėjo įgrysti ne vienam.

Galiu pasakyti, kad daugybė iš anksto spėliotų skaitytojų dalykų nepasitvirtins ir dedu didžiulį ir riebų pliusą autorei, kad ji sugebėjo išlaikyti intrigą iki paskutinės minutės. Kad sugebėjo suklaidinti skaitytojus taip, kad šiek nenuspėtų tam tikrų įvykių, šiuo atvejų susijusių su Aspenu. Be to, jeigu manote, kad šiame kūrinyje ypač bus susikoncentruota ties sukilėliais ir jų kovomis, turiu jus pradžiuginti arba nuvilti, nes taip nebus. Paskutinė dalis vėlgi bus praktiškai apie patį konkursą ir iki paskutiniųjų puslapių nesužinosite, ką pasirinks Maksonas.

Nuoširdžiai pasakysiu, kad autorė išpildė keletą skaitytojų norų. Tai puikiai suprantu, nes autorė aktyviai reikšdavosi savo Twitter ir Facebook paskyrose, kur puikiai galėjo matyti skaitytojų komentarus, nes akivaizdu, kad kai kurie priimti sprendimai nebuvo iš anksto numatyti, tad galima daryti išvadą, kad visgi autoriai nori patenkinti skaitytojų norus. Nežinau ar tai labai didelis pliusas jai, bet tiek to...

Tikriausiai dabar visi norite sužinoti, kaip gi baigsis kūrinys. Šito tikrai nepasakysiu ir neužsiminsiu, ir neduosiu jokių užuominų, nes labai noriu, kad jūs patys pajustumėte tą jauduliuką ir skaitymo malonumą bei tą skubėjimą, norint, kad kuo greičiau viskas baigtųsi, kad būtų laiminga pabaiga.  Bet ir vėlgi pridursiu, kad nuo pat pirmos serijos dalies tikėjausi, kad Amerika liks su Aspenu (Nedaug tokių kaip aš). O kaip bus, jūs patys turėsite galimybę sužinoti.

Rekomendacijų šiam kūriniui tikriausiai nereikia rašyti, nes tai jau dariau pastaruosiuose dvejuose kūriniuose. Galiu pasakyti, kad tai tikrai labai graži istorija. Manau, kad žodis "gražus" yra vienas blogiausių būdvardžių, nes jis praktiškai nieko nepasako, bet šiuo atveju būtent ji labiausiai čia ir tinka. Dabar, kai jau pagaliau turite galimybę paskaityti šį kūrinį lietuvių kalba, drąsiai čiupkite nuo knygynų lentynų ir mėgaukitės paskutiniąja serijos dalimi. Taip, daug kas nuginčytų šiuos mano žodžius, bet "Vienintelė" yra paskutinioji serijos dalis, kurioje veiksmas vyksta apie Ameriką. Kitos, papildomos novelės nemanau, kad bus leidžiamos Lietuvoje, aš asmeniškai net nesiūlyčiau jų skaityti, nesivarginkite, nieko naujo iš jų nesužinosite. Na, o visas pasaulis (tuo pačiu ir aš) laukiame 2015 metų gegužės, kai bus išleista "The Heir" - Amerikos ir jos išrinktojo dukters istorija su naujais veikėjais ir naujais iššūkiais.


Skaitytojų pageidavimas buvo išpildytas, nes ką tik buvo patvirtinta, jog "Atrankos" serijos FILMŲ teises įsigijo Warner Brothers kompanija, o tai reiškia, kad kelių metų bėgyje sulauksite kone laukiamiausio filmo!!!
Šiek tiek daugiau informacijos: Filmą prodiusuos tie patys žmonės, kurie dirbo kartu su "Jei pasilikčiau" bei "Divergentės" serijos filmais, todėl iš anksto galiu nuspėti didžiulę sėkmę ir pasisekimą.

Skaitytojų nuomonė:

Pagaliau pabaigiau visą trilogiją! Likau be galo nustebinta ir laiminga, graži, šiek tiek netikėta knygos pabaiga. Daug neturiu ko pridurti, nes ši, paskutinioji dalis, buvo tiesiog tobula. Tik akis badė dažnokos rašybos klaidos verčiant knygą. O šiaip dar galiu pridurti, kad šioje dalyje nestinga nei romantikos, nei įtampos - nieko. Likau be galo patenkinta. :)

Niekuomet nebuvau gera komentatorė po nuostabomis knygomis, rodos viską išsakiau prie pirmosios dalies, kad tik čia galiu pridurti, aš irgi visuomet troškau tokios meilės, kuri būtų kartu ir neapsakoma draugystės ir įsimintinas romanas iki gyvenimo galo. Kai žmonės rašo tokias meilės istorijas nedvejodamas imi tikėti, kad tokia meilė egzistuoja, tik gaila šiuolaikinėje visuomenėje jau retokai. :)

18 komentarų:

Mergaite is gmile rašė...

Odieve!MLDC ameika<33 I love you so much =D

Anonimiškas rašė...

Sveika, gal gali pasakyti per kur siunteisi? Aciu :)

Anonimiškas rašė...

Gal gali duoti lin'a is kur siunteisi? Dekui :))

Anonimiškas rašė...

Ohh tikrai jau bus vasari???:)

Unknown rašė...

Ar nesupykai ant autores del to, kad prazude tiek veikeju? As verkiau kai Amerika isvyko is rumu antra karta... Gaila, kad tai paskutine knyga Amerikos atzvilgiu. Man labai patiko skaityti Amerikos mintis, susitapatinti su ja... Bet suzadetuviu ceremonija... Gal ir gerai kad serija baigesi, nes nezinia kas dar galejo zuti...

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

Viktorija, aš asmeniškai dėl to tikrai nesupykau, nes kiekvienai istorijai, ypač apie revoliuciją, reikia aukų, kad viskas atrodytų tikroviškiau. Juk pasaulis nėra toks žavus, kad nebūtų nukentėjusiųjų bet kokiu klausimu, todėl autorės toks pasirinkimas priartina prie tikrovės ir moko skaitytojus suvokti, gyvenimas turi ir tamsiąją pusę.

Unknown rašė...

Gal kartais žinai kada išleis ,,The Heir" Lietuvoje?

Unknown rašė...

Gal kartais žinai kada išleis ,,The Heir" Lietuvoje?

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

Dėl "The Heir" tai nežinau, neturiu informacijos, išskyrus tai, kad pasauliniu mastu bus išleista šių metų gegužę :)

Anonimiškas rašė...

Tikrai nuostabi knyga labai patiko! Neesu knygų mėgėja, bet ši knyga tikrai paliko gera įspūdį!:) Patariu visiem paskaityti verta visas 3dalis perskaičiau per 2dienos. Buvo ir ašarų pirma skaityta knyga kuri man išties patiko! Gal galite patarti panašaus tipo knygų?

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

Na, manau tikrai tau patiks "The Jewel" :) Jei neskaitai anglų kalba, nieko tokio, ši knyga bus išleista Lietuvoje :))) Aprašymas taip pat yra šiame bloge.
Taip pat rekomenduočiau "Delirium" seriją bei "Bjaurūs, Gražūs, ypatingi" :)

Austukas rašė...

Aš neseniai baigiau skaityti šią knygą :) OMG! ji yra kažkuo įpatinga ir traukianti :* Labai lauksiu kitos jos dalies. Sakykit gal yra filmas apie kurią nors knygos dalį? Būtų labai įdomu jį pamatyti :)
Ačiū!

Anonimiškas rašė...

Man asmeniškai Aspenas nepatiko nuo pat pirmų akimirkų kai pasirodė medžio namelyje. Nežinau kodėl, bet nesusižavėjau ir princu Maksonu. Jie abu man pasirodė nepakankamai geri, kad būtų stiprūs ir tinkami parteriai Amerikai - tokiai stirpiai ir savimi pasitikinčiai asmenybei. Tačiau antrojoje dalyje Maksono asmenybė mano akyse ėmė vis augti, o Aspenas neparodė nieko naujo. Taigi, vuebaip ar kitaip, džiaudiuosi Amerikos sprendimu.

Arvena rašė...

Man labai gaila,kad teko prazudyti tiek daug givybiu.Amberli ir Klarksono man be galo gaila,o kai Seleste,parode savo graziasias savybes man be galo pagailo ir jos.
Jauciausi sugniuzdyta,kai per vakareli suzadetuviu Maksonas sitaip snekejo Amerikai.Jis niekd nebuu buves laingas su Kris.Nusivyliau,kai pamaciau,kad gavau tik ~10 vargingu puslapiu Maksono reakcijai,kaip jis suzinojo del Amerikos ir Aspeno draugystes.Nebuvau patenkinta ir pykau ant Amerikos,kad ji vis dar neissirenka vieno is ju ir elgiasi savanaudiskai,bet kai Luse po siurpaus ivykio isbuciavo Aspena likau irgi nepatenkinta,bet poto apsiraminau kaip ir Amerika.vietoj jos kai ji atejo pas Maksona knygos pabaigoje buciau ji isbuciavus ir dekojus,kad jis yra gyvas,o ne soviniuociau...Gaila,kad tobuli vyrai gyvuoja tik knygose,pasakos niekad nevirs realybe...Deja :)
Mieloji blogo rasytoja,prasau Jusu parasyti man nuomone pie sia knyga siuo gmail adresu (VTelyte@gmail.com).Mes susirasinejome kiek seniau,jei pamenu,manau ir dabar bendravma galetume pratesti,jei Jus butumet nieko pries.:)

Ausi rašė...

Kai perskaičiau pirmąją dalį, čiupau kompiuterį ir pradėjau ieškoti kada bus antra dalis. Labai nudžiugau kai pamačiau, kad bus ne tik antra knyga, bet ir trečia! Nekantraudama laukiu The Heir ir siūlau visiem perskaityti šias nuostabias knygas.

Anonimiškas rašė...

Kaip atsisiusti knyga vienintelė lietuviskai ir iš kur?

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

Yra tikrai kiekviename knygyne įsigyti :)

Anonimiškas rašė...

Žinau, bet jos mokamos