2015 m. kovo 6 d., penktadienis

Jessica Sorensen "Ela ir Mičas amžinai"

Neskaičiusiems pirmos dalies "Elos ir Mičo paslaptis" šio aprašymo nepatariu skaityti.

Tikriausiai prisimenate dar 2014 metais išleistą knygą "Elos ir Mičo paslaptis". Kiek skaitinėjau įvairių puslapių komentarus, visi skaitytojai atsiliepė labai puikiai apie ją ir beveik kiekviename komentare klausdavo, kada pasirodys kita dalis. Štai, leidykla Alma littera suskubėjo dėl skaitytojų ir ką tik knygynuose pasirodė antroji serijos dalis.

Elos ir Mičo paslaptis

Šiek tiek kaip visada priminsiu, kas įvyko pirmojoje knygoje: Viskas prasidėjo tada, kai Ela dingo aštuoniems mėnesiams ir niekas nežinojo kur ji buvo. Ji pabėgo nuo savo gyvenimo tada, kai sužinojo tiesą apie jos draugo Mičo jausmus jai, kai visi įvykiai susidėjo į vieną vietą ir ji nebegalėjo gyventi su savo kančiomis. Labiausiai ją pastūmėjo pabėgti kaltės jausmas, kurį ji jautė dėl mirusios mamos... Grįžusi į gimtąjį miestą, Ela sutiko Mičą, jiedu išsiaiškino ir nebegalėjo atsispirti vienas kitam, kad ir kaip stengėsi. Galiausiai knygos pabaigoje buvo atsakyta į visus klausimus ir viskas baigėsi tuo, kad Miča sužinojo apie būsimą savo grupės turą, o Ela tęsė savo mokslus.

"Ela ir Mičas amžinai" prasidėjo panašiai kaip ir baigėsi pirmoji dalis. Praėjus tam tikram laiko tarpui, Ela leido laiką kartu su draugais Ethan ir Lila, o Mičas koncertavo ture, kuris, deja, greitai baigėsi... Matote, Ela jautėsi itin blogai dėl to, kad gyveno atskirai nuo mylimojo, kad negalėjo jam pasiguosti, nes merginą užpuolė vidinė krizė dėl to paties kaltės jausmo bei dėl tėvo potraukio alkoholiui. Nors visi įkalbinėjo paprašyti Mičą nutraukti turą, ji to nepadarė, bet vaikinas pats nutraukė savo koncertinę veiklą ir grįžo pas Elą jai padėti, nors pats teigė, kad taip padarė dėl to, kad blogai jautėsi savo grupėje.

Nuo šios akimirkos visa šios knygos istorija bus pasakojama šiems veikėjams būnant kartu. Pamažu Ela ims svarstyti dėl savo ateities, nes kol kas, ji nežinojo ko norėjo iš savo gyvenimo, bijojo ateities kartu su Miču. Dėl šios priežasties ji pasielgė neapdariai ir pasakė siaubingą dalyką savo vaikinui, kas privertė juos vėl atitolti vienam nuo kito. Tiesa buvo greitai išaiškinta ir toliau jiedu laiką leido kartu. Tik kaip draugai, nes Elai reikėjo laiko susivokti savo jausmuose ir noruose.

Tolimesnėje eigoje sužinosite kas visgi laukia šių įsimylėjėlių: ar jie nuspręs likti kartu, ar kurti gyvenimus atskirai. Taip pat nemažai laiko bus skirta Elos santykiams su jos pačios tėvu ir Mičo santykiams su jo tėvu. Matote, Mičos tėvas visą gyvenimą gyveno atskirai nuo sūnaus ir jo motinos, buvo sukūręs kitą gyvenimą, turėjo kitą šeimą, ir atsitiko taip, kad jam prisireikė pagalbos, o padėti galėjo tik sūnus Mičas...

Jeigu manėte, kad pirmoji serijos dalis yra labai aistringa ir kupina meilės nuotykių, šioje dalyje to sulauksite kelis kartus daugiau, nes būtent visa istorija pagrįsta Elos ir Mičo santykiais lovoje. Šią knygą galima lyginti su "Penkiasdešimt pilkų atspalvių". Vienintelis skirtumas tas, kad "Ela ir Mičas amžinai" yra skirta kur kas jaunesnei auditorijai, nors po tokių audringų aprašymų sunku nusakyti kokiam amžiui tinka šis kūrinys.

Nemeluosiu, šia dalimi šiek tiek nusivyliau. Kai rašiau, kad "Elos ir Mičo paslaptyje" buvo nagrinėjama komplikuota ir problematiška jaunuolių istorija, čia to pasigedau, nes tai priminė gan paprastą knygą, kuria siekiama įtikti paaugliams skaitytojams. Paaiškinsiu kodėl taip manau. Matote esu skaičiusi daugybę knygų, todėl mėgstu jas lyginti vienas su kitomis. Nors esu gerbėja tokių kūrinių, kuriuose susiduriama su jaunimo problemomis, neatsisakau paskaityti tokių knygų, kaip "Ana ir Prancūziškas bučinys", kurios būna itin paprastos, bet savaip traukiančios. Šioje knygoje veikėjai man pasirodė tokie žmonės, kokių pati asmeniškai labai nemėgstu. Pirma priežastis yra ta, kad Ela buvo kalta, kad Mičas nutraukė turą ir atsisakė savo svajonės. Juk argi galima taip daryti? Merginos, tikiuosi jūs nekontroliuojate savo draugų ir neverčiate jų aukotis dėl savęs. Nors autorė pateisino Elą įvairiais faktoriais, vistiek esmė buvo aiški. Toliau pats išsiskyrimas, po kurio Ela su Miču turėjo praleisti laiko atskirai ir apgalvoti savo norus. To nebuvo, nes visą visą laiką jie leido kartu. Ir ne kaip draugai, o kaip tikri meilužiai. Taip, taip. Drąsiai galiu vartoti šį apibūdinimą po to, kai aprašiau jų santykius praeitoje pastraipoje. Tiesiog save gerbiantys žmonės taip nesielgtų ir nemeluotų sau patiems. Nežinau kokioje negyvenamoje saloje būdama autorė parašė šią dalį, bet ji manęs neįtikino.

Šiaip rekomenduoju šį kūrinį visgi paskaityti ir susidaryti savo nuomonę apie jį. Mano nuomonė tikriausiai aiški: susižavėjau pirmąja dalimi, o iš šios tikėjausi kiek daugiau. Bet tai tikrai nereiškia, kad ir jums taip nutiks. Gerai pagalvojau ir rekomenduočiau šią knygą skaityti nuo 16 metų, nors dėl paprasto siužeto tiks ir jaunesniems. 

10 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Nieko neturiu prieš jus ,be ....kiek jums metu? Šeip įfomu

Anonimiškas rašė...

Nieko neturiu prieš jus ,be ....kiek jums metu? Šeip įfomu

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

18

Anonimiškas rašė...

O tai nuo kiek metu galima ja skaityt?

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

nėra pasakyta nuo kelių metų tiksliai, čia labiau priklauso nuo tavęs ir kokius kūrinius skaitai. jei jau dabar skaitai panašaus pobūdžio, tada gali bandyt, bet šiaip rekomenduoju nuo 15-16 metų :)

Ema rašė...

Pvz esu 14 bet aš perskaičiau Elos ir Mičo paslaptis ir noriu greičiau įsigyti nereali knygą!!!

Anonymous rašė...

Aš šaukiau savo vyro šeimos, kad išgelbėtų mūsų santuoką bent jau dėl mūsų vaikų. Jis tiesiog apkvailintas, kad paliko savo šeimą dėl universiteto mergaitės, aš esu tokia prislėgta, kad nusižudyčiau, bet kai žiūriu į savo septynerių metų sūnų, aš tiesiog nebegaliu. Prieš kelias dienas man buvo pasakyta, kad jie išvyko atostogauti į Bahamus, kai jis vis dar moka alimentus vaikui, aš pardaviau savo automobilį, kad toliau mokėčiau būsto paskolą. Aš atidaviau viską savo vaikams ir išėjau visiškai nieko, išskyrus savo kvapą. Mano sesuo pamatė mano būklę, kai atvyko pas savo dukterėčias ir sūnėną, ji privertė mane susisiekti su DR WALE per WhatsApp: +23457054019402. Nuo tos akimirkos, kai susisiekiau su DR WALE, mano gyvenimas pasikeitė. spėk? Aš grąžinau automobilį, vyras grįžo namo ir paliko kvailą kalę vieną. Niekada nemačiau, kad kas nors veiktų taip greitai per visus 53 savo gyvenimo metus. Mano vyras atidavė man savo automobilį ir vakar nuvežė į teismą, kad pratęsčiau įžadą. Esu labai laiminga, kad mano santuoka vėl veikia ir viskas grįžta į normalias vėžes vos po kelių savaičių. Mano vyras iš karto susisiekė su manimi DR WALE Baigė burtą. Tai buvo akimirksniu. Vis dar esu šokiruotas ir laukiu, kiek tai tęsis. Tačiau kol kas tai atrodo kaip danguje, nes mano vyras yra su manimi, kaip ir pirmą kartą susitikome, kai sutikau už jo tekėti. Meilės gydytojas pasakė, kad tai amžinai. Aš ir toliau liudysiu, ar tai bus amžinai, kaip jis garantavo. Susigrąžink savo meilužį dabar......WhatsApp/Viber: +2347054019402 arba el. paštas: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous rašė...

Aš šaukiau savo vyro šeimos, kad išgelbėtų mūsų santuoką bent jau dėl mūsų vaikų. Jis tiesiog apkvailintas, kad paliko šeimą dėl universiteto mergaitės, aš esu tokia prislėgta, kad nusižudyčiau, bet kai žiūriu į savo septynerių metų sūnų, aš tiesiog nebegaliu. Prieš kelias dienas man buvo pasakyta, kad jie išvyko atostogauti į Bahamus, kai jis vis dar moka alimentus vaikui, aš pardaviau savo automobilį, kad toliau mokėčiau būsto paskolą. Viską atidaviau savo vaikams ir išėjau visiškai nieko, išskyrus savo kvapą. Mano sesuo pamatė mano būklę, kai atvyko pas savo dukterėčias ir sūnėną, ji privertė mane susisiekti su DR WALE per WhatsApp: +23457054019402. Nuo tos akimirkos, kai susisiekiau su DR WALE, mano gyvenimas pasikeitė. spėk? Aš grąžinau automobilį, vyras grįžo namo ir paliko kvailą kalę vieną. Niekada nemačiau, kad kas nors veiktų taip greitai per visus 53 savo gyvenimo metus. Mano vyras atidavė man savo automobilį, o vakar nuvežė į teismą pratęsti įžadą. Esu labai laiminga, kad mano santuoka vėl veikia ir viskas grįžta į normalias vėžes vos po kelių savaičių. Mano vyras iš karto susisiekė su manimi DR WALE Baigė burtą. Tai buvo akimirksniu. Vis dar esu šokiruotas ir laukiu, kiek tai tęsis. Tačiau kol kas tai atrodo kaip danguje, nes mano vyras yra su manimi, kaip ir pirmą kartą susitikome, kai sutikau už jo tekėti. Meilės gydytojas pasakė, kad tai amžinai. Aš ir toliau liudysiu, ar tai bus amžinai, kaip jis garantavo. Susigrąžink savo meilužį dabar......WhatsApp/Viber: +2347054019402 arba el. paštas: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous rašė...

Mano žmona sirgo skydliaukės vėžiu, kuris buvo patvirtintas ketvirtos stadijos, gydytojas man pasakė, kad jis mažai ką gali padaryti, nes ji nereagavo į gydymą, bet mano draugas išgelbėjo mus ir užsisakė šio kanapių aliejaus iš DR. WALE, kuris, jo teigimu, padėjo kai kuriems pacientams kovoti su įvairių tipų vėžiu, todėl nusprendėme suteikti jam galimybę, kol kas mano žmonai puikiai sekasi ir šiuo metu ji gali pati vaikščioti po namus. Maniau, kad būtina leisti kitiems, kenčiantiems nuo šios ūmios ligos, kad jei jūs turite gerą kanapių aliejų, jis tikrai gali suteikti gerą antrą galimybę gyventi. atsitiktinai, jei jums prireiks šio kanapių aliejaus, galite susisiekti su DR WALE, kuris man ir mano žmonai pateikė šį WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ARBA El. paštas: drwalespellhome@gmail.com

JIS VISIEMS SPRENDŽIA TOLIAS PROBLEMAS
VISOJE GALUME:
1. Meilužės ar vyro susigrąžinimas
2. Dvasinis neperšaunamas
3. Loterija
4. Pinigų burtai
5. Ilgo gyvenimo burtai
6. Gerovės burtai
7. Apsauginis burtas
8. Gaukite darbo burtą
9. Tapimas vadybininku
10. Gaukite didžiulę paskolą nemokėdami jokio mokesčio
11. Atgauti pinigus už sukčiavimą
12. Vaiko burtai
13. Nėštumo burtai
14. Laisvės burtai
15. Meilės burtai
16, nykstantis burtas
17. Nematomas žmogaus burtas
18. Sėkmė arba sėkmingas burtas
19. Santuokos burtai
20. Keršytojas
21. Populiarumo burtažodis
22. Žudymo burtai
23. Vėžio burtai
24. Antgamtinės jėgos burtai
25. Beprotybės burtai
26. Nemokamos būsto paskolos burtai
27. Filmų ir filmų gamybos burtai
28. ŽIV/aids burtai
29. Tuberkuliozės burtas
30. Numesti svorio ir kūno burtai

Anonymous rašė...

Turėjau rimtų santykių su savo vaikinu problemų ir dėl to jis išsikraustė į savo draugo butą. Viskas pablogėjo, nes jis pradėjo su draugu dažnai lankytis baruose ir striptizo klubuose, girtuokliauti ir apalpti. Jis visada man grasina telefonu, kai jam skambinu dėl visų blogų patarimų, kuriuos jam davė jo draugas. Aš jį labai myliu ir mes draugavome penkerius metus, todėl mums gimė graži dukra. Taip pat praradau daug pinigų terapeutams, kol su DR WALE mane supažindino draugas, kuriam jis padėjo susituokti su jos vaikystės vaikinu; tai suteikė man visiško pasitikėjimo ir jėgų susigrąžinti jį. Aš padariau viską, ko jis prašė, ir po savaitės mano vaikinas man paskambino ir išskubėjo namo, viskas pasikeitė tarp mūsų emociškai. Jis turi darbą ir nustojo gerti bei turėti nesusijusių draugų. Tai stebuklas, kurio niekada netikėjau, kad jis įmanomas, nes buvau praradęs viltį, kol radau DR WALE. Štai kodėl aš pažadėjau dalytis savo liudijimu visoje visatoje. Ačiū DR WALE už perdėtą darbą, kurį jis padarė dėl manęs. Žemiau yra DR WALE informacija. „WhatsApp“: +2347054019402 arba el. paštu: drwalespellhome@gmail.com, jei jums skauda širdį, ir aš jus patikinu, kad kadangi jis padarė mano už mane, jis tikrai jums padės.