2015 m. rugpjūčio 14 d., penktadienis

Theo Lawrence "Toxic heart"

Neskaičiusiems pirmosios serijos dalies "Mistinis miestas" šio aprašymo skaityti nepatariama

Praėjo tikriausiai daugiau nei metai po dienos, kai šiame bloge publikavau knygos "Mistinis miestas" aprašymą, kurį galite rasti čia. Per šiuos metus pastebėjau didesnį paauglių susidomėjimą šiuo fantastiniu kūriniu, nors pradžioje nedaug kas apie jį žinojo. Pasinaudodama proga, suteiksiu jums šansą sužinoti, ko galite tikėtis iš antrosios serijos dalies "Toxic Heart".

Kuo baigėsi "Mistinis miestas"?
Na, pirmiausia pagrindinė veikėja Arija atgavo atmintį, kurią jos šeima buvo ištrynusi. Knygos pabaigoje įvyko daugybė  dalykų, bet svarbiausius iš jų privalau paminėti, nes jie labai susiję su sekančia dalimi. Taigi, Arijos akivaizdoje buvo nužudytas jos mylimas vaikinas Hunteris, bet vėliau išsiaiškinome, kad tai buvo ne jis, o Arijos tarnaitė ir gera draugė Darida, kuri turėjo galią pakeisti savo išvaizdą. Dar vienas reikšmingas dalykas - Arija išdavė savo šeimą pasirinkdama mistikus, kovojančius dėl lygybės. Mergina persikėlė į mistikų gyvenvietę ir ruošėsi karui...

Antroji serijos dalis tikrai labai stipriai ir įtaigiai parašyta, jaučiasi autorės sugebėjimas apgalvoti kiekvieną žingsnį ir kiekvieną dialogą, o tai mano manymu yra labai pagirtina, nes kūrinyje nerasite nereikšmingų vietų, kurias norėtųsi praleisti. Ši dalis man pasirodė labai daug žadanti, nes skaitydama "Mistinį miestą" iš pradžių gan skeptiškai vertinau kūrinį, bet po truputį jis mane sužavėjo, o antroji dalis "Toxic Heart" tik dar labiau sustiprino mano tvirtą ir teigiamą nuomonę.

"Toxic Heart" dalis bus vien apie karą, kuriame kovojo trys skirtingi frontai: Arijos šeima, jos buvusio sužadėtinio šeima bei mistikai, kovojantys už lygias teises. Ne kartą liksite nustebinti dėl netikėtų išpuolių ir kraupių scenų, liečiančių sužeistus žmones. Bus tikrai labai daug detalių, kurios fantastinio kūrinio karą paverčia labai realistišku.

Pastebėjau, kad Arija nebuvo mėgiama kitų mistikų. Kaip tik visi jos engė, o drąsesni net sugebėjo kaltinti ją dėl visų nelaimių. Išgyventi tokioje aplinkoje yra beprotiškai sunku, o ką jau kalbėti apie paauglę merginą, kuriai buvo įprastas turtuolių gyvenimas. Jeigu neklystu, tarp visų mano skaitytų fantastinių trilogijų nebuvo tokios serijos, kurioje pagrindinė veikėja būtų nemėgstama. Prisimenant ryškiausius pavyzdžius, kurių net neverta minėti, tikriausiai ir jūs pamenate, kad daugiausiai pagrindinių veikėjų buvo ne tik fiziškai stiprios (ko nepasakytum apie Ariją), bet ir lyderės, įkvėpėjos. Deja, Arijai nebuvo taip palanku ir man tik dar labiau įstrigo ši merginos istorija.

Laikui bėgant pagrindinė veikėja ėmė abejoti ar iš tiesų maištininkų pažiūros teisingai atsilieps ateityje kitų valstijų atžvilgiu. Labai kažko atskleisti negaliu, bet kiti žmonės, iš kurių mažiausiai to tikėtumėtės, darys įtaką tokiam merginos apsisprendimui. Iš tiesų manau, kad jos požiūris buvo labai teisingas, o dar labiau patiko tai, kaip mergina stengsis įtikinti ir kitus.

Tolimesnėje knygos eigoje turėsite galimybę sužinoti daugiau apie mistikų relikvijas, su kuriomis buvo susijusi ir Davivos širdis, taip pat susipažinsite su naujais, bet itin svarbiais veikėjais. Tiksliai nepamenu dėl pirmos dalies, bet šioje dalyje Arijos brolis Kailas prilygs jos šeimos atstovui ir lyderiui, priimančiam svarbiausius sprendimus, liečiančius karą. Deja, bet broliški santykiai nebus išlaikyti ir bus išugdyta abipusė nesantaika. Kitas veikėjas, pažįstamas iš pirmosios dalies - Turkas. Tai geriausias Hunterio draugas ir patikėtinis, ne kartą šioje dalyje padėjęs Arijai įgyvendinti jos planus. Taip sakoma, Arija turėjo stiprų užnugarį, kuris buvo šalia kur kas dažniau nei pats Hunteris...

Jeigu jau užsiminiau apie Hunterį, turėčiau ir daugiau papasakoti, žinant, kad šios dalies, romantikos, jūs labiausiai ir laukiate. Taip, jos bus, bet nedaug. Matote, Hunteris tapo mistikų lyderiu, nes jo mama dar pirmojoje dalyje buvo nužudyta. Ant vaikino pečių užgulė didžiulė atsakomybė, pareikalavusi daugybės laiko ir pastangų, o tai atsiliepė jo ir Arijos santykiams. Kadangi jųdviejų akimirkų nebuvo apstu, nenoriu išpasakoti ir tų vienintelių, bet atskleisiu, kad jaunuolius aplankys santykių krizė, kurią abu tikėsis išspręst...

Visgi, tai nėra trilogija, kuri turėtų tik dvi dalis. Bus ir trečia, o gal ir daugiau. Esmė tame, kad karas šioje dalyje dar tikrai nebus išspręstas ir būtų juokinga to tikėtis. Pamažu, mažais žingsniukais bus sprendžiamas šis klausimas iš visų pusių, bet kompromisas nebus pasiektas ir mes, skaitytojai, turėsime kankintis toliau, kol bus išleista trečioji dalis.

Tiesą sakant, nesitikėjau, kad ši dalis bus tokia gera, kokia ji buvo. Matyt metų pertrauka paveikė mane, bet vėl sugrįžau į mistikos pasaulį ir nekantrauju sužinoti, kas bus toliau. Tikiuosi, kad leidykla visgi nuspręs išleisti šią dalį, nes jūs tikrai verti susipažinti su tolimesniais įvykiais, kurie, mano manymu, labai stiprūs ir efektyvūs. Laukiu nesulaukiu trečiosios dalies!

Ar norėtumėte sulaukti šios knygos Lietuvoje?

Taip
Ne
Poll Maker

Komentarų nėra: