2014 m. vasario 14 d., penktadienis

Jennifer Echols "Tave Pamiršus"

"Tave pamiršus" nėra viena iš naujausių knygų, kurios pastaruoju metu karaliavo šiame bloge. Būtent šią knygą man ne kartą rekomendavote Jūs, skaitytojai, todėl atėjo metas ją perskaityti ir aprašyti!

Jennifer Echols kūrybą skaičiau pirmąjį kartą, nors dabar jau žinau, kad Lietuvoje yra išleista ir jos knyga "Deginant tiltus", kurią taip pat nekantrauju paskaityti.

"Tave pamiršus" yra kūrinys, kurio pagrindinė tema yra santykiai su tėvais. Atsiminkite šį faktą, nes būtent dabar, kai dešimtokams artėja kalbėjimo įskaitos, manau, kad labai svarbu teisingai atsirinkti, kuriomis knygomis remtis tam tikrose temose. 

Pagrindinė veikėja Zojė buvo ką tik išgyvenusi tėvų skyrybas. Dėl jų jos mamai pakriko nervai, ją net teko uždaryti į psichiatrijos ligoninę, na, Zojei teko gyventi su jos tėčiu ir jo būsima žmona, kuri galėjo tikti jai į seseris. Zojė nebuvo laiminga ir tikrai tokia nesijautė namuose, kurie jai nebepriklausė. Nors jos tėtis iš pirmo žvilgsnio ir atrodė kaip normalus vyras, deja, toks nebuvo. Nevertino dukros taip, kaip turėjo. Kartais žiūrint iš mano pusės atrodė, jog net  tokie veiksmai ir pasakymai tokiam žmogui. Bet labiausiai kūrinyje buvo akcentuojama mama, kurios Zojė net gėdijosi. Ji meldėsi, kad niekas nesužinotų, kur ji ir kas jai atsitiko. Smerkiu šią veikėją už tokį požiūrį, tuo labiau, kad mama išgyveno tokį įvykį ir jai reikėjo pagalbos.
Zojė, išgyvenusi ne vieną skaudų dalyką, nusprendė priimti ne vieną spontanišką ir mažai apgalvotą sprendimą. Vienas iš jų buvo susidėti su mergišiumi Brendonu. Mergina net paaukojo savo nekaltybę jam. Brendoną retai sutiksite šiame kūrinyje, nes jame akcentuojamas visai kitas vaikinas. Visų mylimas ir geidžiamas blogiukas Dagas.

Žmonės vengė Dago, tą patį darė ir pati Zojė, kuri praeityje net turėjo ryšių su šiuo žmogumi. Visi žinojo, kad Dagas praleido tam tikrą laiką pataisos namuose. Bet Zojės ir Dago likimai susitiko, kada merginos mamai itin pablogėjo. Ji būtent meldėsi, kad Dagas neatskleistų tiesos apie jos mamą, nes jis vienintelis tai žinojo, o jų santykiai nebuvo patys geriausi...

Dagas man pasirodė kaip labai paslaptingas, bet atsargus ir įdomus vaikinas. Jis turėjo savo problemų, savo išgyvenimų ir savo istorijų, dėl kurių alpsta visos skaitytojos. Manau, kad iš karto pajusite simpatiją šiam vaikinui, nes visoms merginoms patinka blogiukai. Turime daug pavyzdžių ne tik knygose, bet ir serialuose. Šiuo atveju pirma į galvą šovusi mintis yra "Deimonas" iš "Vampyrų dienoraščių"...

Vieno vakarėlio metu, kuris nulėmė kone visą tolimesnį kūrinį, Zojė pakliuvo į avariją, bet diagnozuotos amnezijos dėka neprisiminė, kas įvyko tą vakarą. Vienintelis dalykas, kurį ji atsiminė buvo tai, kad būtent Dagas ištraukė ją iš sudaužyto automobilio ir jiedu rodė viens kitam romantiškus jausmus, kas Zojei pasirodė labai keista ir įtartina, bet kadangi mergina turėjo vaikiną, ji atstūmė Dagą, nors to ir nenorėjo, bei nusprendė išsiaiškinti, kas jai nutiko. Aišku, norėdama palepinti skaitytojus, autorė nepatraukė Dago iš Zojės akiračio ir beveik kiekvienas tolimesnis įvykis neapsiėjo be jo. Įdomiausia yra tai, jog Zojė net ir jausdama simpatiją šiam vaikinui, vis turėjo vilčių dėl savo santykių su Brendonu, kuris net nesiruošė su ja susisiekti, ją ignoravo. Šis bruožas buvo dar vienas veikėjos minusas mano atžvilgiu. Merginos, nebūkite tokios naivios!

Šis kūrinys man patiko dėl to, kad buvo tikrai painus. Buvo ne viena vieta, kai reikėdavo mintyse sudėlioti viską į savo vietas, bet taip tik įdomiau. Kartais, bent jau man, norisi, kad reikėtų pasukti galvelę vietoj to, kad skaityti itin lengvai parašytą kūrinį.

Ar esate skaitę kūrinį "Aš neskęstu, tik mojuoju", kuris taip pat aprašytas šiame bloge? Jei ne, rekomenduoju. Toje knygoje aprašyta panaši situacija, apie kokią skaitėme ir šioje knygoje tarp Zojės ir jos mamos... Manau, kad nenusivilsite ir šia knyga.

Man iš tiesų trūko pabaigos. Norėjosi kažko daugiau. Ypač paaiškinimų, kaip merginai baigėsi su tėčiu (buvo iškilusių problemų) bei tolimesnio santykių susiklostymo tarp kai kurių veikėjų. Galėjo būti ir epilogas, manau, kad tai būtų buvęs idealiausias variantas. Be to, man pasirodė keistokas ir mamos pasveikimas... Na, bet šiuos minusiukus pasiliksiu sau ir jums tik užsimenu apie juos.

Bendras mano vertinimas yra tikrai neblogas. Labai dėkoju, kad rekomendavote man šią knygą, norėčiau sulaukti ir daugiau jūsų pasiūlymų. Juk įdomu skaityti mintis žmogaus, kuris perskaitė jūsų mėgstamą kūrinį? Tikiu, kad taip ir yra! Tik deja, imu suprasti, kad jau baigiu peržengti tą slenkstį tarp paaugliškų romanų ir rimtesnių kūrinį, jau jaučiu, kad tokiuose kūriniuose imu gilintis į pačią rašybą, į klaidas ir logiką. Na, bet nebijokite, tokių kūrinių tikrai neapleisiu ir lauksiu daugiau jūsų pasiūlymų! Nors visgi "Kai aš žuvau", "Trylika priežasčių kodėl", "Lengvai" ir kitos, panašaus tipo knygos, man paliko didesnį įspūdį.

Skaitytojų nuomonės:

vieenas žodis : TOBULA .. šiaip aų knygų nelabai skaitau , bet vos knygyne pamačiusi šią knygą , perskaičiusi jos pavadinimą supratau , kad aš noriu ją perskaityti . Nusipirkau .. Skaitau ir negaliu atsitraukti . Tikrai dėmesio verta knyga . Aš taip įsijaučiau skaitydama , kad dabar kai baigiau labai liūdna , nes noriu skaityti dar ir dar ir dar . Taip įtraukė ir sudomino . Tikriausiai skaitysiu dar kartą . :DD o šiaip tikrai . GERIAUSIA IŠ MANO SKAITYTŲ KNYGŲ . siūlau visiems paskaityti .

Patiko ir labai įtraukė. Esu įsitikinusi, kad skaitysiu ir kitas šios autorės knygas. Rekomenduoju
Puiki knyga :) išpradžių šiek tiek sunkokai skaitėsi, bet paskui labai įsitraukiau į istoriją ir susidomėjusi perskaičiau labai greitai :) tikrai verta skaityti knyga :)

Mano paauglėms dukroms ši knyga labai patiko, o man pačiai ji tik šiaip sau. Bet merginos dalinasi su draugėm ir yra labai patenkintos. Tad jeigu ieškote knygos paaugliams, ji tikrai patiks.

1 komentaras:

Unknown rašė...

maloniai nustebinta, nes pati visai neseniai, vos pries kelias dienas, perskaiciau sia knyga, o dabar uzejus i sta tinklapi kaip tik randu aprasyma :D sutapimas :)