2016 m. balandžio 8 d., penktadienis

Amy Ewing "Baltoji Rožė"

Neskaičiusiems pirmosios serijos dalies "Brangakmenis", šio aprašymo nepatartina skaityti

Visai neseniai pasirodžiusi trilogija "Brangakmenis" spėjo užkariauti skaitytojų širdis, bet autorė Amy Ewing net nesiruošia ilsėtis ir ieškoti kūrybinio įkvėpimo, šiuo metu jau yra paskelbta informacija apie trečiąją serijos dalį, paviešintas jos viršelis, na, o mes, lietuviai, pagaliau sulaukėme antrosios dalies "Baltoji Rožė"

Tikriausiai nemažai iš jūsų jau pamiršote, kas gi įvyko pirmojoje dalyje, todėl mano pareiga ir yra priminti pagrindinius įvykius, o ypač pirmosios dalies pabaigą:
Po to, kai pagrindinė veikėja Violeta sužinojo, jog visos surogatės miršta vos tik pagimdžiusios vaikus savo baronienėms, ji nusprendė pabėgti, o įgyvendint planus padėjo jos įvaizdžio kūrėjas - Lucianas. Deja, gavusi vaistą, kuris būtų padėjęs pabėgti, mergina jį atidavė draugei Reivenai, kuri jau buvo tapusi nėščia, ir tokiu būdu prarado vienintelį šansą pabėgti. Negana to, mergina buvo pastebėta romantiškoje scenoje kartu su savo mylimuoju Ešu, kuris pirmojoje serijos dalyje buvo gan mažai aptarinėjamas. Bjaurioji hercogienė įsakė nužudyti Ešą, o pačioje pačioje pabaigoje Violetą aplankė neryškus pirmosios dalies veikėjas, hercogienės sūnus Garnetas, kuris pareiškė Violetai, jog ji vis tiek bus išgabenta iš rūmų...

Amy Ewing, užkėlusi kartelę itin aukštai, sugebėjo parašyti ir antrąją dalį, kuri pranoko lūkesčius. Veiksmas tęsėsi nuo tos vietos, kurioje ir baigėsi. Visgi, galite nurimti, nes Ešas nebus nužudytas, jį pavyks išgelbėti taip pat kaip ir pačią Violetą. Taip, kad pagrindinis veiksmas vyks visai ne rūmuose, o atvirame visos Karalystės pasaulyje. Antrojoje dalyje "Baltoji Rožė" turėsite progą išsiaiškinti visos karalystės istoriją, susipažinti su naujais veikėjais ir sužinoti daugiau apie senus. Ši dalis bus kupina veiksmo ir netikėtumų, o būtent to ir reikia puikiam fantastiniam kūriniui.

Antrojoje serijos dalyje bus dar labiau atskleidžiamos neregėtos Violetos galios. Net pirmosios dalies aprašyme nelabai akcentavau antgamtinių veikėjos sugebėjimų, nes tiesiog jie nebuvo tokie reikšmingi kaip antrojoje dalyje. Visgi, kiekviena surogatė buvo ypatinga ir turėjo skirtingų galių, o šioje dalyje Violeta išsiaiškins tikrąją tiesą apie savo sugebėjimus ir net sugebės pritaikyti juos praktiškai. O tai bus labai ypatinga ir nuoširdžiai aprašyta istorija, palietusi draugystę ir ištikimybę.

Tikriausiai nieko nenustebinsiu pasakydama, kad šioje trilogijoje vienas iš tikslų bus sunaikinti visą karalystės sistemą ir surogačių išnaudojimą. Šis tikslas itin stipriai ir puikiai bus aprašytas antrojoje dalyje ir pamažu ims aiškėti pagrindinis pasipriešinimo planas, įtraukiantis ir surogates, ir kitus karalystės gyventojus.

Nors nemažai skaitytojų teigia, jog Ešas pirmojoje dalyje buvo itin neryškus ir per mažai aptarinėjamas, nebijokite, šioje dalyje jo bus tikrai daug. Labai džiaugiuosi, kad Amy Ewing nusprendė labiau papasakoti apie šį veikėją ir kas jis yra iš vidaus, nes iki tol mes labiau žinojome jį kaip apie dar vieną išnaudojamą vaikiną, nes jeigu pamenate, jis atstovavo palydovų sistemą ir turėjo lytiškai ir ne tik palaikyti kompaniją įtakingoms ir turtingoms merginoms bei moterims. Ši dalis puikiai pabrėš sunkų vaikino likimą, jo istoriją ir šeimos gyvenimą bei sužinosite apie tikruosius sunkumus, kuriuos patyrė Ešas, gyvendamas palydovo gyvenimą.

Autorė, kurdama Violetos paveikslą, pabrėžė jos humanišką požiūrį ir norą padėti kitiems. Visi merginos pasirinkimai bus kruopščiai apgalvoti ir labai nesavanaudiški, siekiant užtikrinti saugų gyvenimą aplinkiniams. Violeta taip ir išliko tokia pačia žaviaake paaugle, bet aplinkybės privers ją suaugti greičiau nei galbūt ji norėtų.

Ešo ir Violetos romantika antrojoje serijos dalyje bus nepakartojamai subtili ir žavinga. Labai vertinu tokius santykius, kai įsimylėjeliai nesistengia viešai demonstruoti savo jausmų, jaučia ribas ir laiko tinkamumą, o likę dviese atsiskleidžia gerąja prasme. Įdomu bus pamatyti, kaip toliau seksis šiems jaunuoliams su nepakartojamomis asmenybėmis, apie kurias galima šnekėti ir šnekėti.

Manau, kad "Baltoji Rožė" dalyje autorė labai stipriai pabrėžia pagrindinės veikėjos atsiskleidimo motyvą. Matote, gyvendama aplinkoje, kur Violeta buvo visiškai niekas, kur ji buvo laikoma tik įrankiu kito žmogaus poreikiams tenkinti, ji buvo priversta tapti nuolankiąja ir savo nuomonės neturinčia mergina, nors net ir tokiomis aplinkybėmis ji sugebėjo atvirauti. "Baltosios Rožės" svarbiausias akcentas - merginos ypatingų galių atskleidimas, o tokiu būdu ir savo vidinio "aš" atskleidimas, kuris labai svarbus ne tik fantastikos, bet ir realiame pasaulyje. Kiekvienas iš mūsų sulaukia akimirkos, kai tikrai žinome atradę tikruosius savo pašaukimus, jautiesi savimi patenkintas ir motyvuotas judėti į priekį, jautiesi žinąs savo gyvenimo tikslą. Vienus toks minčių protrūkis aplanko anksčiau, kitas vėliau, bet svarbiausia, kad visi visi tai patiria ir svarbiausia neišnaudoti tokių akimirkų veltui ir naudotis tuo įkvėpimu ir motyvacija gyventi. Kaip ir knygos pavadinimas, Violetos galių atsiskleidimas simbolizuojamas Balta rože, o tai labai žavus ir knygose neregėtas sprendimas, kuris iki šiol išliko mano mintyse ir dažnai vis prisimenu bei klausiu savęs: "Kodėl nei vienas rašytojas nepagalvojo apie tai anksčiau?"


Rekomendacijas šiai trilogijai išreiškiau jau pirmosios dalies aprašyme, galiu tik pridurti, kad kuo toliau, tuo įtampa ir noras sužinoti, kas bus toliau, didėja ir tas panašumas į "Atrankos" serija blėsta kiekviename skyriuje, o taip manau tik dar geriau. Pamirškite mergaitiškus vakarėlius ir sukneles ir bei pasiruoškite paskaityti kai ką ryžtingo ir drąsaus, priverčiančio susimąstyti. Rekomenduoju ir nuo dabar jau kartu galėsime laukti trečiosios istorijos!

5 komentarai:

permatoma rašė...

Man kažkaip jau pirma dalis nelabai patiko (surogačių tema galėjo būti išpildyta tikrai geriau, plius tie taškymaisi krauju perspausti visai, logikos spragų nemažai, plius meilės linija nei šiokia nei tokia), o antra įspūdžio nepagerino. Net nesuprantu, kodėl skaičiau tęsinį (gal iš atkaklumo), nes pusę knygos kažkur bėga, o kitą pusę planuoja nežinia ką, Ešas iš proto eina kaip merga... Pabaiga tikrai nenustebino, nes kažko tokio ir tikėjausi. Trečią dalį motyvacijos skaityti nėra.

augustukas love rašė...

Kur pirkai?

augustukas love rašė...

Kur pirkai?

permatoma rašė...

Knygų klube jau yra.

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

Skaičiau anglų kalba :)